Hörselnedsättning på äldre dar
Det är viktigt att kunna kommunicera med andra i alla skeden av livet, även när vi blir äldre och får svårt att höra. Att få hjälp med sina hörselproblem på äldre dagar minskar risken för depression, demens och annan ohälsa.
Hörselnedsättning är vanligt bland äldre
Förebyggande hörselvård kan förlänga livet och kognitiva hälsan
Vad kan hörselvården hjälpa till med?
Olika lång erfarenhet av att höra dåligt
Vad kan kommunen hjälpa till med?
Att vara delaktig i livets slutskede
Kunskap, gemenskap och stöd i HRF
Kontakta Hörsellinjen för råd och stöd
Få hörselrådgivning via telefon
Ring våra rådgivare på 0771 – 888 000
Öppet helgfria vardagar kl. 09.00 – 12.00Om hörselvården i din region
Hitta information om hörselvården där du bor
Allt om hörsel
Tinnitus
Tinnitus är att höra ljud som inte har en yttre källa. Det kan låta som pipljud, toner, tjut, surr, brus och visslande. Tinnitus är ganska vanligt, och de flesta har inte så stora besvär av...
Hörapparater och hörselimplantat
Vilken hörapparat är bäst? Är dyra hörapparater bättre? Kan jag höra ”normalt” med nya hörapparater? Vad gör jag när inte hörapparaterna längre räcker? Kom ihåg – vänd dig alltid till en legitimerad audionom som provar ut och anpassar hörapparaterna för just dig.
Laddning och batterier
Utan batterier, inga hörapparater – just därför är batterier och laddning en viktig aspekt för hörapparatanvändare. Zinkluftbatterier är vanligast men vid nya hörapparatutprovningar är laddningsbara hörapparater i regel standard. Prenumerera på nyhetsbrevet Allt om hörsel
Allt om hörsel
Stötta HRFs viktiga arbete
Din gåva betyder mycket för landets hörselskadade och HRFs arbete för en hörselsmart framtid. Tillsammans arbetar vi mot ett hörselsmart samhälle!