Starta en förening

Skulle du vilja starta HRF-förening där du bor? Eller dra igång en intresseförening inriktad på tinnitus, familjer med hörselskadade barn eller något annat?
Det är enkelt! Vi hjälper dig komma igång.

Frågor?

Kontakta gärna:
Sarah Gühne, organisationsutvecklare, HRFs förbundskansli
e-post: sarah.guhne@hrf.se
tel: 08-457 55 42

Det är lätt att starta en förening inom Hörselskadades Riksförbund (HRF)! Allt som behövs är att ni är några intresserade medlemmar som ställer upp på HRFs ändamål och som kan bilda en styrelse.

Förbundskansliet och HRF-distriktet i din del av landet hjälper gärna till, så att ni kan komma igång. Till exempel kan nybildade föreningar få startbidrag från förbundet. Förbundet erbjuder även utbildning i styrelsearbete samt tips och råd om hur ni på bästa sätt kan planera olika aktiviteter och nå ut till fler intresserade.

Kan göra stor skillnad

Att starta och driva en förening är en positiv och engagerande process och som aktiv i en förening kan du göra stor skillnad, i både ditt eget och andras liv.

De flesta av HRFs föreningar har verksamhet i en kommun eller flera kommuner och riktar sig då till alla hörselskadade. Men det går även bra att starta en förening som är inriktad på ett särskilt intresseområde, till exempel yrkesverksamma, tinnitus, Menières sjukdom, cochleaimplantat, familjer, hörselsmart kultur eller något annat.

Alla föreningar tillhör ett HRF-distrikt. Våra distrikt är regionala och har en stödjande och samordnande roll gentemot föreningarna i respektive del av landet.

Hör av dig!

Är du intresserad av att starta en förening? Då är du varmt välkommen att kontakta närmaste HRF-distrikt eller vår organisationsutvecklare Sara Gühne på HRFs förbundskansli: sarah.guhne@hrf.se