Föredrag utbildningar och nätverk

Här samlar vi webbinarier, föredrag och utbildningar riktade till medlemmar och andra intresserade.


Tidigare:

Hörselsmart webbinarium: Tips och tricks för arbetslivet

När: Torsdag 14 mars, klockan 18.30–19.15
Vem: För alla i yrkesverksam ålder med hörselnedsättning. Du behöver inte vara medlem i HRF för att delta.
Innehåll: Är du helt slut efter en dag på jobbet och all ansträngning för att höra vad kollegor, kunder, elever eller patienter säger? Här får du tips och råd om konkreta lösningar och hörselsmarta strategier för ett hållbart arbetsliv.


Hörselsmart webbinarium: Bli vän med dina hörapparater

När: Torsdag 4 april, klockan 17.00–17.45
Vem
: För alla med hörselnedsättning. Du behöver inte vara medlem i HRF för att delta.
Innehåll: Vill du bli mer sams med dina hörapparater? Med bättre koll på hörselnedsättningens konsekvenser, hörapparaternas möjligheter och begränsningar samt hörselsmarta strategier blir livet med hörapparater lite enklare.


Hörselsmart ledarskap med Unga Hörselskadade

När: 13–14 april, klockan 09.00–15.00
Vem
: För dig som är mellan 15-30 år och har en hörselskada. Du behöver vara medlem i Hörselskadades Riksförbund eller Unga Hörselskadade.
Innehåll: Är du ung och har en hörselskada? Vill du utveckla ditt ledarskap eller fördjupa dig i ämnet? Är du intresserad av att lära dig mer om hörsel och diskutera vad det innebär att vara en hörselsmart ledare tillsammans med andra?


Hörselsmart webbinarium: Aktiv fritid med hörselnedsättning

När: Torsdag 18 april, klockan 17.00–17.45
För vem : Öppet för alla med hörselnedsättning och anhöriga. Du behöver inte vara medlem i HRF för att delta.
Innehåll: Återkommande missförstånd mellan dig och din partner? Stimmigt när du träffar barn och barnbarn? Ingen lust att följa med på föreläsningar och teater? Med hörselsmarta strategier, kunskap om hörselnedsättningens konsekvenser och koll på hörteknik kommer ökad självsäkerhet samt lust till ett aktivt liv.

Webbinarium: För dig som är ny medlem i HRF

När: 21 november 2023 klockan 17.00 – 18.30
Innehåll:
Välkommen som medlem i Hörselskadades Riksförbund (HRF)! Att du har valt att bli medlem betyder att Sveriges 1,5 miljoner hörselskadade har fått en ännu starkare röst. Nu är du välkommen att delta i ett webbinarium för att lära dig mer!


Webbinarium: Nedsatt hörsel bland äldre

När: 16 november 2023 kl 13.00 – 15.00
Innehåll:
Nedsatt hörsel är den vanligaste funktionsnedsättningen bland äldre personer. Vilka svårigheter följer av en hörselnedsättning och vad kan äldreomsorgen göra för att stötta personerna? 

Det är ett par frågor som behandlas i webbinariet Nedsatt hörsel bland äldre – konsekvenser för kognition och kommunikation. 
Arrangörer är Hörselskadades Riksförbund och Svenskt Demenscentrum.


Förbundskurs 2023/2024

Utbildningen är uppdelad i två delar – en digital webbinarieserie samt en fysisk träff.
Utbildningen ger dig en bra grund för ett aktivt arbete i din förening/ditt distrikt. Det kan till exempel handla om intressepolitiskt påverkansarbete, opinionsbildning och utvecklings- och förändringsarbete.


HRF Talks

HRF Talks är en serie korta videoföredrag med kunskap, inspiration och hörselsmarta idéer. Du möter forskare, artister, journalister, författare, ledare, bergsbestigare och andra spännande personer. Såväl experter och kändisar som ”vanliga” hörselskadade med något att berätta.