Medlem i HRF

Idde Schultz – sångerska, musiklärare och yogainstruktör. Foto: Peter Knutson
Foto: Peter Knutson

Vad kostar det att vara medlem i HRF?

  • Endast 25 kronor i månaden eller 300 kronor per år, vid ordinarie medlemsavgift.
  • Familjerabatt: Ni betalar max 375 kronor per år oavsett hur många i familjen som är medlemmar.
  • Ungdomsrabatt: Endast 75 kronor för ett helt år om du är under 18 år.

Som medlem i HRF får du tidningen Auris och tillgång till HRFs medlemsrabatter och -förmåner. Du tillhör en eller flera av HRFs cirka 170 föreningar runt om i landet och får därigenom kontakt med andra i samma situation.

Nedan har vi listat några av alla fördelar du får som medlem i HRF.

En tidning som angår dig

Som medlem får du HRFs populära tidskrift Auris – sex fullmatade nummer per år, med nyheter och reportage om forskning, teknisk utveckling, intressepolitik, samhällsdebatt, rättigheter och möjligheter, HRFs arbete och spännande personporträtt.

I gott sällskap

Som medlem tillhör du en lokal HRF-förening. Där kan du komma i kontakt med andra i samma situation, få tips, stöd och möjlighet att utbyta erfarenheter. Här kan du vara med på aktiviteter under tillgängliga former, med andra som vet hur det är att ha en hörselskada. Det är en gemenskap med både skratt och allvar, där du kan räkna med att alltid kunna vara delaktig.

Råd, stöd och kunskap

Har du hörselnedsättning, tinnitus, Menières sjukdom, ljudöverkänslighet? Hörapparater eller cochleaimplantat? Är du förälder till ett hörselskadat barn? Annan närstående? I HRF finns massor av kunskap om olika typer av hörselskador. Som medlem får du råd, stöd och kan utbyta erfarenheter med andra. Du får hörselsmart kunskap som förenklar livet och gör dig starkare.

Bidra till ett bättre samhälle

Ju fler vi är, desto bättre hörs vi. Och då förbättras våra möjligheter att påverka för ett hörselsmart samhälle och en bättre framtid för alla hörselskadade. Att bli medlem är därför ett bra sätt att bidra till att skapa bättre villkor, så att alla hörselskadade kan leva i full delaktighet och jämlikhet. Läs mer om vilka frågor som är viktiga för HRF.

Aktuell information

Som medlem får du aktuell information om möjligheter, rättigheter, hörselvård, forskning och utveckling. Du kan också vända dig till HRFs Hörsellinjen, för rådgivning om din personliga situation.

Rabatter på batterier och hörteknik

Som medlem i HRF får du tillgång till en rad olika förmånliga erbjudanden och rabatter, bland annat rabatt på batterier och en del hörteknik samt rabatt på hotellnätter.

Möjlighet att påverka

Vill du vara med och förbättra hörselskadades villkor? HRF är ett starkt språkrör för landets hörselskadade, som driver en mängd frågor både lokalt och på riksnivå. Som medlem kan du vara med och påverka politiker och andra beslutsfattare. Du behövs i arbetet för ett hörselsmart samhälle!


Vad kostar det att vara medlem?

Ordinarie medlemsavgift
Den ordinarie medlemsavgiften i HRF är 300 kronor per år – 25 kronor i månaden via Autogiro. Läs mer om olika sätt att betala medlemsavgiften.

Medlem i flera föreningar
Om du vill kan du vara medlem i flera HRF-föreningar. Avgiften beror på hur många föreningar du vill vara med i och om de ingår i samma distrikt. Kontakta HRFs medlemsservice på medlemsservice@hrf.se om du vill veta mer.

Familjerabatt – max 375 kronor för hela familjen!
Familjer får rabatt på medlemsavgiften i HRF. Om fler i familjen går med i HRF blir den totala medlemsavgiften max 375 kronor oavsett hur många som blir medlemmar.

Är du redan medlem och vill ansluta familjemedlemmar till ditt medlemskap? Du kan själv lägga till dem via ”Mitt HRF”: Klicka på ”Hantera uppgifter” – under ”Familjemedlemmar” kan du sedan lägga in dina nära och kära.

Det går också bra att vända sig till HRFs medlemsservice för att få hjälp med att ansluta familjemedlemmar: medlemsservice@hrf.se

Obs: Tidningen Auris skickas endast ut i ett exemplar per familj med familjemedlemskap. Vanligtvis adresseras Auris till den i familjen som betalar ordinarie medlemsavgift.

Ungdomsrabatt: För dig som är under 18 år
Om du är under 18 år får du rabatt på medlemsavgiften och betalar bara 75 kronor för ett helt år! Om flera i din familj vill vara medlemmar kan du själv eller någon annan betala ordinarie medlemsavgift (300 kronor per år), så kan övriga vara medlemmar med familjerabatt.

Tips: Är du HRF-medlem och under 30 år? Då kan du även bli medlem i Unga Hörselskadade (UH) utan kostnad.