Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2021-10-21">21 oktober 2021</time>

Vilka blir Årets HRF-inspiratörer?

Två glada kvinnor i det gröna vinkar glatt mot kameran.
Foto: Malin Nahlén

Varje år utses en förening eller distrikt som har bidragit till att öka medlemsengagemanget och medlemsnyttan inom Hörselskadades Riksförbund till Årets HRF-inspiratörer. Nu efterlyser förbundet nomineringar från föreningar, distrikt och medlemmar.

Titeln ”Årets HRF-inspiratörer” går till en förening eller ett distrikt som har bidragit till att öka medlemsengagemanget och medlemsnyttan inom HRF. Initiativet ska ha påbörjats eller ha fått en nystart under de senaste tre åren.

Vinnande förening eller distrikt får 10 000 kronor till sitt arbete. Jury för ”Årets HRF-inspiratör” är HRFs förbundsstyrelse.

HRF i Enköping tog hem utmärkelsen ”Årets HRF-inspiratörer” 2021, då de ”med stort engagemang, nyfiken kreativitet och mod” har lyckats skapa mötesplatser i en tid av fysisk distansering.

Alla medlemmar kan nominera till Årets HRF-inspiratörer 2022!

Vilken förening eller vilket distrikt borde ta hem utmärkelsen år 2022? Alla föreningar, distrikt och medlemmar är välkomna att skicka in förslag på pristagare till sarah.guhne@hrf.se, senast den 31 mars 2022.

Relaterade nyheter

 • 4,1 miljoner till HRFs ”folkrörelse” för mer autotextning
  Man med gula hörlurar framför datorn, med ansiktet bortvänt.
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2022-05-02">2 maj 2022</time>

  4,1 miljoner till HRFs ”folkrörelse” för mer autotextning

  Nu får HRF drygt 4 miljoner kronor ur Allmänna arvsfonden till projektet "Alla kan texta!". Målet är att göra autotextning till något av en folkrörelse i det offentliga Sverige, i samarbete med en rad kommuner, regioner, myndigheter, företag och andra aktörer.

 • Leslie, 103, blev äldst i världen att få CI
  Äldre man med munskydd.
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2022-04-19">19 april 2022</time>

  Leslie, 103, blev äldst i världen att få CI

  På sin 103-årsdag gick Leslie Hodgson in på ett sjukhus i England och bad om att få ett cochleaimplantat. Hans önskan blev uppfylld. I mars blev Leslie den äldste i världen som fått ett CI.

 • ”Bistå flyktingar med funktionsnedsättning!”
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2022-03-30">30 mars 2022</time>

  ”Bistå flyktingar med funktionsnedsättning!”

  Regeringen måste "skyndsamt fatta beslut" om att bistå flyktingar från Ukraina med hjälpmedel, läkemedel samt rehabilitering och habilitering. Det skriver Funktionsrätt Sverige, Hörselskadades Riksförbund och åtta andra organisationer i ett brev till socialministern.