Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2021-10-21">21 oktober 2021</time>

Vilka blir Årets HRF-inspiratörer?

Två glada kvinnor i det gröna vinkar glatt mot kameran.
Foto: Malin Nahlén

Varje år utses en förening eller distrikt som har bidragit till att öka medlemsengagemanget och medlemsnyttan inom Hörselskadades Riksförbund till Årets HRF-inspiratörer. Nu efterlyser förbundet nomineringar från föreningar, distrikt och medlemmar.

Titeln ”Årets HRF-inspiratörer” går till en förening eller ett distrikt som har bidragit till att öka medlemsengagemanget och medlemsnyttan inom HRF. Initiativet ska ha påbörjats eller ha fått en nystart under de senaste tre åren.

Vinnande förening eller distrikt får 10 000 kronor till sitt arbete. Jury för ”Årets HRF-inspiratör” är HRFs förbundsstyrelse.

HRF i Enköping tog hem utmärkelsen ”Årets HRF-inspiratörer” 2021, då de ”med stort engagemang, nyfiken kreativitet och mod” har lyckats skapa mötesplatser i en tid av fysisk distansering.

Alla medlemmar kan nominera till Årets HRF-inspiratörer 2022!

Vilken förening eller vilket distrikt borde ta hem utmärkelsen år 2022? Alla föreningar, distrikt och medlemmar är välkomna att skicka in förslag på pristagare till sarah.guhne@hrf.se, senast den 31 mars 2022.

Relaterade nyheter

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

 • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

  Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

  "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.