Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2017-05-21">21 maj 2017</time>

Lämnar uppdraget som HRFs generalsekreterare

På torsdagen lämnade Carl von Essen uppdraget som generalsekreterare för Hörselskadades Riksförbund (HRF). Förbundsstyrelsen meddelar att detta är en följd av att han och styrelsen har olika uppfattningar om HRFs prioriteringar och hur förbundets arbete ska bedrivas. Förbundsstyrelsen har därför kommit fram till att det inte finns förutsättningar för att fortsätta samarbetet.

Carl von Essen tillträdde vid årsskiftet. När han nu lämnar tjänsten som generalsekreterare går förbundsordförande Mattias Lundekvam tills vidare in som chef för förbundskansliet.

Relaterade nyheter

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

 • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

  Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

  "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.