Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2020-06-17">17 juni 2020</time>

Klart för HRF-kongress i Stockholm 28–30 maj 2021

Två kvinnor med HRfs röda logoband om halsen. Den ena kvinnan ler mot kameran. Den andra pussar henne på kinden.
Lyckligt möte på HRFs kongress 2016. Kanske färre kindpussar på kongressen 2021, men lika lyckliga möten! Foto: Lasse Hejdenberg /HRF

Nu är det klart: Den 28–30 maj 2021 samlas Hörselskadades Riksförbund (HRF) till kongress. Och det sker på Quality Hotel Globe i Stockholm, beslutade HRFs förbundsstyrelse på tisdagen.  
Det beslutades också att varje förening får skicka ”maximalt antal ombud”, baserat på antal medlemmar 2019 eller 2020.

HRFs kongress samlas vanligtvis vart fjärde år. Men på grund av risken för smittspridning och förbudet mot samlingar med fler än 50 personer var det omöjligt att genomföra kongressen våren 2020, som planerat.

Samma arena

Men nu är kongressen på gång igen! På tisdagen beslutade förbundsstyrelsen att HRFs kongress ska äga rum på Quality Hotel Globe i Stockholm den 28–30 maj 2021.

Det innebär att kongressen äger rum på samma arena som var bokad för 2020. Den ligger bra till i Stockholm. Dessutom kan ombuden bo och sammanträda på samma plats, i tillgängliga lokaler. Därmed minimeras transportvägarna för kongressdeltagarna.

Så många ombud som möjligt

Förbundsstyrelsen beslutade även att antalet kongressombud per förening ska beräknas på den grund som ger störst antal ombud per förening.

Enligt stadgarna kan varje förening utse ett ombud för varje påbörjat trehundratal registrerade, betalande medlemmar per den 30 september året innan kongressen äger rum. Den här gången kontrolleras medlemsantalet både den 30 september 2019 och den 30 september 2020, och det år som ger störst antal ombud är det som gäller.

Kongress i feststämning

Kongressen 2021 blir troligen en kongress med feststämning, eftersom HRF fyller 100 år 2021. Den 23 februari 1921 föddes den organisation som i dag heter Hörselskadades Riksförbund (HRF).

Förhoppningen är att coronasituationen ska vara betydligt bättre i maj 2021, så att HRFare från hela landet kan delta, diskutera och fatta beslut om HRFs framtid. Och samtidigt fira en organisation som är lika viktig och aktiv som när den startades.

Läs mer om kongressen och tidplan inför kongressen på HRFs kongresswebb 

Relaterade nyheter

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

 • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

  Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

  "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.