Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2018-12-20">20 december 2018</time>

Ny film: Hör upp Bolivia!

Vi i HRF är med och bidrar till att hörselskadade i Bolivia blir starka, synliga och hörselsmarta! Nu finns en dokumentär om vårt organisationssamarbete.

Sedan 2011 har HRF haft ett samarbete med organisationer för hörselskadade i Bolivia med syfte att bidra till att hörselskadade i Bolivia blir starka, synliga och hörselsmarta! Samarbeten över gränserna stärker oss i vårt arbete med att se till att alla kan kräva sina rättigheter och med att bekämpa okunskap om hörselskador hos myndigheter och allmänhet oavsett vart i världen man föds.

En dokumentär om vårt arbete

Nu har vi tillsammans med MyRight, som också är med i projektet, släppt en kort dokumentär där man får följa personer från hörselskadeföreningar i Bolivia (bland annat Apanh och Ashico) hitta sin identitet, organiserar sig och bygga en bättre framtid – tillsammans! En inspirerande berättelse så här i juletid om ett projekt där hörselskadade får kraft av varandra, över alla gränser.

Relaterade nyheter

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

 • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

  Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

  "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.