Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2018-12-20">20 december 2018</time>

Ny film: Hör upp Bolivia!

Vi i HRF är med och bidrar till att hörselskadade i Bolivia blir starka, synliga och hörselsmarta! Nu finns en dokumentär om vårt organisationssamarbete.

Sedan 2011 har HRF haft ett samarbete med organisationer för hörselskadade i Bolivia med syfte att bidra till att hörselskadade i Bolivia blir starka, synliga och hörselsmarta! Samarbeten över gränserna stärker oss i vårt arbete med att se till att alla kan kräva sina rättigheter och med att bekämpa okunskap om hörselskador hos myndigheter och allmänhet oavsett vart i världen man föds.

En dokumentär om vårt arbete

Nu har vi tillsammans med MyRight, som också är med i projektet, släppt en kort dokumentär där man får följa personer från hörselskadeföreningar i Bolivia (bland annat Apanh och Ashico) hitta sin identitet, organiserar sig och bygga en bättre framtid – tillsammans! En inspirerande berättelse så här i juletid om ett projekt där hörselskadade får kraft av varandra, över alla gränser.

Relaterade nyheter

 • Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-11-21">21 november 2023</time>

  Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond

  Fyra forskningsprojekt har beviljats sammanlagt över 1,1 miljoner kronor ur HRFs hörselforskningsfond. Pengarna går till forskning om anhörigas betydelse vid hörselrehabilitering, ljudmätningar anpassade för förskolebarn och hur CI-operationer kan ge bättre resultat. Varje år fördelar...

 • Nu tar HRF strid för krav på teleslingor
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-18">18 oktober 2023</time>

  Nu tar HRF strid för krav på teleslingor

  Nu mobiliserar HRF för att rädda teleslingorna.
  Boverket vill ta bort kravet på teleslinga eller motsvarande i publika lokaler, för att förenkla byggreglerna. Men försvinner kravet, då försvinner också hörselskadades delaktighet, konstaterar HRF.

 • Akut audionombrist orsakar årslånga köer
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-13">13 oktober 2023</time>

  Akut audionombrist orsakar årslånga köer

  I större delen av landet måste hörselskadade nu vänta över ett år på hörapparatutprovning, för att det saknas audionomer. På sina håll är väntetiden uppåt 18-24 månader.
  "Förödande", säger HRF.