Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2014-02-11">11 februari 2014</time>

Forskare söker deltagare till projekt med hörseltest och frågor via webben

Vill du testa hörseln på webben – och bidra till utvecklingen av bättre rehabilitering? Forskare vid Linköpings universitet och Forskningsinstitutet Hörselbron söker nu deltagare till ett forskningsprojekt om upplevelser av hörselproblem.

20100912computergirlheadphones2461.img_assist_custom-320x196
Forskare vid Linköpings universitet, i samarbete med Forskningsinstitutet Hörselbron, undersöker sedan tre år tillbaka sambanden mellan hörselnedsättning, kognitiv förmåga och hur väl personer med hörselnedsättning fungerar i olika lyssningssituationer och miljöer.

– Vi vill samtidigt ta reda på hur internet kan användas för behandling av hörselproblem. Förhoppningen är att på sikt kunna utveckla effektivare och snabbare hörselrehabilitering, säger Peter Nordqvist, doktor i hörselteknik och föreståndare för HRF-ägda Forskningsinstitutet Hörselbron.

Det här är tredje året forskarna bjuder in hörselskadade att delta i detta projekt. De som registrerar sig får först genomgå ett hörseltest på webben, och sedan besvara en enkät.

Är du intresserad? Här kan du registrera dig för att delta >>


Om Forskningsinstitutet Hörselbron AB

logo_horselbron.img_assist_custom-150x107
Forskningsinstitutet Hörselbron grundades av HRF i februari 2011, och är tänkt att fungera som en bro mellan hörselforskningen och hörselskadade användares praktiska verklighet.

Hörselbron bedriver forskning, utveckling och kvalitetsutvärdering inom teknisk audiologi och hörselteknik. Institutet har bland annat tagit fram hörseltest på webben, i telefon och som app, på uppdrag av HRF, samt hanterar ett nationellt kvalitetsregister för primär hörselrehabilitering.

Relaterade nyheter

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

 • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

  Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

  "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.