Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2014-01-31">31 januari 2014</time>

Årets Stjärnskott – hörselskadade bowlaren Anton Elofsson

Den hörselskadade bowlaren Anton Elofsson får Radiosportens pris som Årets stjärnskott. Priset delas ut till den idrottare, eller lag, med funktionsnedsättning, som under året tagit ett stort steg framåt i sitt idrottande och visat en positiv attityd och vilja att förbättra sig.

Anton Elofsson. foto: Hans Rimberg
Anton Elofsson. foto: Hans Rimberg

– Kul att få en sån hedersam utmärkelse. Det är något att ta med sig i framtiden, säger Anton Elofsson till Radiosporten.

I somras blev Anton Elofsson, den 21 år gamla bowlaren från Lidköping, trippelmedaljör vid Deaflympics i Bulgarien. Elofsson, som tillhör Dövidrottsklubben Hephata i Stockholm och hörande klubben Pergamon i Göteborg, håller Deaflympics högt och har tränat hårt inför mästerskapet. Nu är förhoppningen stor att plocka ännu fler guld på VM 2015.

Priset Årets stjärnskott delas i år ut för fjärde gången. I priset ingår även ett träningsstipendium på 10 000 kronor. Radiosportens chef Jakob Sillén kommenterar vinnaren: ”En stor talang som har alla förutsättningar att fortsätta att utvecklas som en stjärna”. Deaflympics är dövidrottens motsvarighet till Olympiska Spel.

Tidigare vinnare:

2012 Jeffrey Ige, friidrott
2011 Maja Reichard, simning
2010 Zebastian Modin, längdskidor

Relaterade nyheter

 • Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-11-21">21 november 2023</time>

  Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond

  Fyra forskningsprojekt har beviljats sammanlagt över 1,1 miljoner kronor ur HRFs hörselforskningsfond. Pengarna går till forskning om anhörigas betydelse vid hörselrehabilitering, ljudmätningar anpassade för förskolebarn och hur CI-operationer kan ge bättre resultat. Varje år fördelar...

 • Nu tar HRF strid för krav på teleslingor
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-18">18 oktober 2023</time>

  Nu tar HRF strid för krav på teleslingor

  Nu mobiliserar HRF för att rädda teleslingorna.
  Boverket vill ta bort kravet på teleslinga eller motsvarande i publika lokaler, för att förenkla byggreglerna. Men försvinner kravet, då försvinner också hörselskadades delaktighet, konstaterar HRF.

 • Akut audionombrist orsakar årslånga köer
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-13">13 oktober 2023</time>

  Akut audionombrist orsakar årslånga köer

  I större delen av landet måste hörselskadade nu vänta över ett år på hörapparatutprovning, för att det saknas audionomer. På sina håll är väntetiden uppåt 18-24 månader.
  "Förödande", säger HRF.