Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2014-01-31">31 januari 2014</time>

Årets Stjärnskott – hörselskadade bowlaren Anton Elofsson

Den hörselskadade bowlaren Anton Elofsson får Radiosportens pris som Årets stjärnskott. Priset delas ut till den idrottare, eller lag, med funktionsnedsättning, som under året tagit ett stort steg framåt i sitt idrottande och visat en positiv attityd och vilja att förbättra sig.

Anton Elofsson. foto: Hans Rimberg
Anton Elofsson. foto: Hans Rimberg

– Kul att få en sån hedersam utmärkelse. Det är något att ta med sig i framtiden, säger Anton Elofsson till Radiosporten.

I somras blev Anton Elofsson, den 21 år gamla bowlaren från Lidköping, trippelmedaljör vid Deaflympics i Bulgarien. Elofsson, som tillhör Dövidrottsklubben Hephata i Stockholm och hörande klubben Pergamon i Göteborg, håller Deaflympics högt och har tränat hårt inför mästerskapet. Nu är förhoppningen stor att plocka ännu fler guld på VM 2015.

Priset Årets stjärnskott delas i år ut för fjärde gången. I priset ingår även ett träningsstipendium på 10 000 kronor. Radiosportens chef Jakob Sillén kommenterar vinnaren: ”En stor talang som har alla förutsättningar att fortsätta att utvecklas som en stjärna”. Deaflympics är dövidrottens motsvarighet till Olympiska Spel.

Tidigare vinnare:

2012 Jeffrey Ige, friidrott
2011 Maja Reichard, simning
2010 Zebastian Modin, längdskidor

Relaterade nyheter

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

 • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

  Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

  "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.