Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2016-07-08">8 juli 2016</time>

TV4 textade för lite – måste betala vite

TV-monitorer med logotyp för Myndigheten för press, radio och tv

TV4 måste böta 40 000 kronor för att de inte textat sina program i tillräcklig omfattning. Det står nu klart sedan Myndigheten för press, radio och tv har fått rätt i förvaltningsrätten, uppger nyhetsbyrån Siren.

Myndigheten för press, radio och tv utmätte ett vite på 40 000 kronor per programtjänst, för att TV4 inte hade använt sina tjänster för textning i tillräcklig utsträckning i flera av sina kanaler. TV4 överklagade beslutet till förvaltningsrätten, men har nu fått avslag, enligt tidningen Journalisten, som hänvisar till nyhetsbyrån Siren.

TV4 invänder mot att myndigheten räknar samtliga sändningstimmar i olika kanaler, inte bara den första utsändningen: ”Det är alltså en och samma timme som sänds ut via olika distributionstekniker och myndigheten har tredubblat timmarna vilket ger ett missvisande resultat”.

Men förvaltningsrätten konstaterar att frågan i målet inte är vilken beräkningsmodell som är bäst lämpad, utan endast om myndighetens beräkningsmodell är förenlig med gällande lagstiftning. Och rätten har funnit att beslutet är förenligt med gällande regler.

Läs mer om Myndigheten för press, radio och tv 

Relaterade nyheter

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

 • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

  Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

  "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.