HRFs kongresskola

Hur går det till på en kongress? Hur fattas beslut? Hur fungerar mötessystemet? Hur begär du ordet, debatterar och gör yrkanden?
Allt det här och mycket mer gicks igenom på HRFs kongresskola i april.

I mitten på april bjöd förbundet in till kongresskola, för såväl kongressnoviser som erfarna kongressrävar.

Den 12, 15, 19 och 20 april fick ombud och andra kongressdeltagare dels en genomgång av om kongressens mötessystem, dels möjlighet att fylla på med lite praktisk kongresskunskap.

Missade du kongresskolan? Nedan hittar du utbildningsunderlaget!

Mötessystem och kongresskunskap

Utbildningen bestod av två delar:

  • Det digitala mötesverktyget Easymeet Online. Hur du loggar in, hittar handlingar och använder olika funktioner för att göra yrkanden, begära ordet, rösta och göra anteckningar. Underlag: Lathund om mötessystemet Easymeet Online (pdf)
  • Kongresskola. En enkel genomgång av hur en kongress går till, hur beslut fattas, hur du kan delta i debatten, begära ordet, göra yrkanden och mycket annat. Målsättningen är att du ska kunna känna dig trygg med allt det praktiska, så att du sedan kan fokusera på det viktigaste: att vara aktiv och delaktig i debatt och beslut. Underlag: HRFs kongresskola – presentation (pdf)

Så kan du bidra till en hörselsmart kongress!

HRFs kongress 2021 blir en digital kongress – och en hörselsmart kongress. För att du ska kunna vara så delaktig och engagerad som möjligt i det digitala rummet har förbundet samlat några tips på hur du kan förbereda dig på bästa sätt och hur vi kan hjälpas åt att göra kongressen så tillgänglig som möjligt för alla.
Hörselsmart, digital kongress – några råd (pdf)

Support?

Om du behöver hjälp eller har funderingar om det digitala mötessystemet, kontakta Oscar Hedenfeldt på e-post oscar.hedenfeldt@hrf.se eller telefon 073-326 02 87. Oscar kommer även att ta kontakt med alla deltagare inför kongressen.

Frågor?

För frågor eller information utöver support, kontakta HRFs kongressamordnare Nina Andersson Weaver på e-post nina.andersson.weaver@hrf.se eller ring via HRFs växel, telefon 08-457 55 00.