Kategori: Nyhet
Datum:

Nya krav på textad webb i USA

Denna månad har USA fått skärpta krav när det gäller textning på webben. Nu måste tv-kanaler texta alla de program som de ”strömmar” på webben, även alla live-program och ”nästan-live”-program. Kraven gäller endast hela program som sänds med text i tv, inte kortare klipp eller program som inte hade text vid tv-sändning. Och så småningom ska även alla gamla program på webben vara textade, om de hade text vid sändningstillfället.

För döva och hörselskadade är detta en milstolpe, men de nya reglerna möter också missnöje från tv-branschen som anser att de nya kraven tar för mycket bandbredd.

Textning på webben är en stor och växande tillgänglighetsfråga även i Sverige, eftersom allt mer av tv- och filmutbudet erbjuds via internet. HRF jobbar intensivt med frågan och siktar på att mängden textat på webben ska öka rejält under de närmaste åren.

Broadcast Engineering

Relaterade nyheter

  • Vilken forskare får Stora Hörselpriset?
    Två män står och håller i ett diplom.
    Kategori: Nyhet
    Datum:

    Vilken forskare får Stora Hörselpriset?

    Nu är nomineringarna igång till Stora Hörselpriset, det främsta priset inom svensk hörselforskning. Hörselforskningsfonden efterlyser förslag på forskare som har gjort ”betydande” arbete, med ”stor positiv påverkan på hörselskadades vardag”. Stora Hörselpriset är på 100...

  • ”Glapp” i regelverket för arbetshjälpmedel måste rättas till, anser ny utredning
    Kategori: Nyhet
    Datum:

    ”Glapp” i regelverket för arbetshjälpmedel måste rättas till, anser ny utredning

    I dag riskerar många hörselskadade att stå utan arbetshjälpmedel eller tvingas betala själva, på grund av ett "glapp" i regelverket.
    Det konstaterar en ny utredning från Inspektionen för socialförsäkringen (ISF), som går på HRFs linje och uppmanar regeringen att tydliggöra reglerna.

  • Över 2,3 miljoner till ny hörselforskning från HRFs givare
    Kategori: Nyhet
    Datum:

    Över 2,3 miljoner till ny hörselforskning från HRFs givare

    Åtta forskningsprojekt har beviljats anslag ur HRFs hörselforskningsfond. Över 2,3 miljoner kronor går i år till ny forskning om hörselnedsättning i arbetslivet, innerörats utveckling, tinnitus och plötslig dövhet.