Hjälp oss hjälpa Ukrainas hörselskadade

Vill du hjälpa hörselskadade på flykt från krigets Ukraina? Ge en gåva till HRFs insamling till hörapparatbatterier och annat stöd.

Miljontals människor är på flykt från kriget i Ukraina. Bland dem hundratusentals barn och vuxna med hörselskador, som befinner sig i en särskilt utsatt situation.

En del har förlorat hörapparater och andra hjälpmedel. Många har svårt att få tag i batterier till sina hörapparater och cochleaimplantat.

Men du kan hjälpa! Hörselskadades Riksförbund (HRF) har en insamling för att hjälpa Ukrainas hörselskadade med hörapparatbatterier och annat stöd.

Swisha ditt stöd till 900 07 38

Stöd HRFs insamling till förmån för hörselskadade på flykt från krigets Ukraina – ge en gåva på Swish 900 07 38. Du kan också sätta in ditt bidrag på Plusgiro: 90 03 14-6 eller Bankgiro: 900-0738. Märk gåvan ”Ukraina”.

Tack för att du bryr dig om!

Hjälpen når fram!

Vi samarbetar framför allt med den polska organisationen Hearing Without Borders Association (Stowarzyszenie Słyszeć bez Granic) . Vi skickar ner låda på låda med hörapparatbatterier till Polen, som våra polska vänner hjälper till att förmedla vidare, både in i Ukraina och till ukrainska flyktingar i Polen.

Leende man i shorts med trave lådor med batterier.
Adrian Szatkowski, vice förbundsordförande för polska Hearing Without Borders Association, tar emot hörapparatbatterier från Hörselskadades Riksförbund (HRF) i Sverige. Tack till alla som gjort det möjligt!

Detta samarbete omfattar också hörselskadades internationella ungdomsfederation, IFHOHYP och flera av våra andra systerorganisationer i Europa.


90-KONTO. HRF har 90-konto. Det innebär att vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll, vilket garanterar att insamlingen sker på ett korrekt sätt, att pengarna går till ändamålet och att kostnaderna inte är oskäligt stora. 

INTEGRITETSPOLICY. Hörselskadades Riksförbund (HRF) sparar givares personuppgifter för att kunna administrera gåvor på ett säkert sätt, ge bra service och relevant information samt föra statistik och utveckla verksamheten. Uppgifter lämnas inte till tredje part, annat än till samarbetspartners som hanterar personuppgifter på uppdrag av HRF. Läs mer i HRFs integritetspolicy