Hjälp oss hjälpa Ukrainas hörselskadade

Vill du hjälpa hörselskadade i och på flykt från Ukraina? Ge en gåva till HRFs insamling till hörapparatbatterier och annat stöd.

Miljontals människor är på flykt från kriget i Ukraina. Bland dem hundratusentals barn och vuxna med hörselskador, som befinner sig i en utsatt situation. En del har förlorat hörapparater och andra hjälpmedel. Det är ofta svårt att få tag i batterier till hörapparater och cochleaimplantat.

Men du kan hjälpa! Hörselskadades Riksförbund (HRF) har en insamling för att hjälpa Ukrainas hörselskadade med batterier och annat stöd.

Swisha ditt stöd till 900 07 38

Stöd HRFs insamling till förmån för hörselskadade på flykt från krigets Ukraina – ge en gåva på Swish 900 07 38 och märk gåvan ”Ukraina”. Du kan också sätta in en summa på Plusgiro: 90 03 14-6 eller Bankgiro: 900-0738. Tack för att du bryr dig om!

Hjälpen når fram!

Din gåva till Ukrainas hörselskadade når fram! Vi samarbetar med organisationer i närområdet, som ser till att batterierna når fram till hörselskadade på flykt, både inom Ukraina och i närliggande länder.

Under det gångna året har HRF skickat lådor med hörapparatbatterier till hörselskadade på flykt, bland annat via den polska organisationen Hearing Without Borders Association (Stowarzyszenie Słyszeć bez Granic) (se bild) och hörselskadades internationella ungdomsfederation, IFHOHYP.

Snart skickar vi iväg ännu fler batterier till Ukrainas hörselskadade. Och din gåva gör att hjälpen kan nå ännu fler!

Leende man i shorts med trave lådor med batterier.
Adrian Szatkowski, vice förbundsordförande för polska Hearing Without Borders Association, tar emot hörapparatbatterier från Hörselskadades Riksförbund (HRF) i Sverige. Tack till alla gör det möjligt!

HRF HAR 90-KONTO. Det innebär att vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll – din garanti för att insamlingen sker på ett korrekt sätt, att pengarna går till ändamålet och att kostnaderna inte är oskäligt stora. 

INTEGRITETSPOLICY. Hörselskadades Riksförbund (HRF) sparar givares personuppgifter för att kunna administrera gåvor på ett säkert sätt, ge bra service och relevant information samt föra statistik och utveckla verksamheten. Uppgifter lämnas inte till tredje part, annat än till samarbetspartners som hanterar personuppgifter på uppdrag av HRF. Läs mer i HRFs integritetspolicy

FRÅGOR? Om du har frågor om HRFs insamling eller har en idé om hur du vill stödja, ta gärna kontakt med vårt insamlingskontor.