Delta i testpanel om autotextning  

Använder du undertexter när du tittar på tv/video? Vill du hjälpa oss testa kvaliteten på olika typer av autotextning?
Då ska du anmäla dig till testpanelen i HRFs nya Arvsfondsprojekt ”Alla kan texta!”!

”Alla kan texta!” är ett tvåårigt Arvsfondsprojekt, som handlar om att få fram mer och bättre autotextning. Projektet genomförs av Hörselskadades Riksförbund (HRF) i samarbete med Funka Nu AB.

Idén är enkel. Vi ska få en massa kommuner, myndigheter, företag och andra verksamheter att texta med hjälp av autotextning. För ju mer autotextningen används, desto bättre blir den. På så sätt kan det här projektet ge mer textning och bättre kvalitet – samtidigt!

Vill du vara med i vår testpanel?

Som en del av vårt projekt ska vi testa kvaliteten på olika typer av autotextning. Först ska vi ta reda på hur bra autotextning funkar i dag. Och om något halvår testar vi igen, för att se om textningen har blivit bättre. Vi hoppas och tror att kvaliteten då har blivit bättre!

Det är här du kommer in. Vi söker just nu 50 hörselskadade/döva personer till en testpanel som utvärderar kvaliteten på autotextningen.

Vi söker dig som:

  • har en hörselnedsättning eller är döv
  • är van att titta på tv och video med undertexter
  • har datorvana och kan genomföra tester online

Så går det till att vara med

Om du kommer med i testpanelen får du titta på ett antal videos med textning och bedöma kvaliteten. Efter ungefär sex månader upprepas testet.

Du kan delta online och genomföra testerna hemma, precis när det passar dig bäst. Den första testomgången kommer att ske under hösten 2022.

HRFs projekt ”Alla kan texta!” genomförs i samarbete med Funka Nu AB, som ansvarar för testningen. I testpanelen ingår 50 hörselskadade/döva personer samt deltagare från andra grupper.

Intresseanmälan till panelen

Anmälan till panelen är stängd.

I samband med intresseanmälan behöver du besvara en rad frågor, som rör din hörselsituation och tittarvanor.

Om du kommer med i testpanelen kommer du att få en mindre ersättning för att du bidrar med tid och engagemang.