Informationsmöte om Alla kan texta

Har du anmält ditt intresse till Alla kan texta, eller vill du kanske veta mer om projektet? Nu har du möjligheten att anmäla dig till en digital träff där du får mer information om projektet och upplägget.

Under träffen kommer vi bland annat berätta om projektet och projektets textningsaktion som pågår 15 mars – 15 maj (läs mer nedan).
Vi kommer också berätta hur din organisation kan delta och hur ni kommer igång med att texta era möten, webbinarier och direktsändningar med mera.

Du kommer självklart kunna ställa frågor till oss. Träffarna är kostnadsfria och öppet för alla som är intresserade.

Vi kommer arrangera två träffar, det är samma information oavsett tillfälle så välj det datum som passar dig bäst! Mötet kommer ske i Zoom, du får en länk skickad till din mejl.

Projektets textningsaktion

Alla organisationer kan vara med i textningsaktionen, oavsett tidigare erfarenhet av textning. Aktionen har som syfte att öka medvetenheten om behovet av textning, visa på hur lätt det är att texta och bidra med bättre träffsäkerhet i svensk autotextning.

Så går det till:

  • Ni börjar med att besvara en enkät om hur, vad och varför ni textar.
  • Vi ser gärna att så många som möjligt i er organisation får möjlighet att svara, inte bara de som är ”ansvariga” för textningen utan även de som kan ha nytta av den. Men det är naturligtvis ni själva som bestämmer vilka enkäten ska spridas till.
  • Därefter använder ni det verktyg för autotextning som passar er bäst och textar så många möten, webbinarier och direktsändningar som möjligt under perioden 15 mars – 15 juni. Det är naturligtvis ni själva som väljer verktyg och vad som ska textas.
  • Det finns information och instruktioner på projektwebben och om ni har frågor finns det möjlighet att få svar från våra projektmedarbetare på mail.
  • Efter textningsaktionen får ni svara på en liknande enkät en gång till, för att se om vi har lyckats uppnå någon förändring inom organisationen.