Om oss

Hörselskadades förening i Motala-Vadstena jobbar för att underlätta för dig med hörselnedsättning. Detta gör vi både genom att erbjuda aktiviteter och stöd till våra medlemmar, men också genom att sprida information ut i samhället.

Föreningen är till för dig som har nedsatt hörsel och vill ha tips och råd i frågor om hörsel och hörselteknik. Våra aktiviteter ger möjlighet att träffa andra i samma situation och utbyta erfarenheter. Föräldrar till barn med hörselnedsättning och andra anhöriga är självklart också mycket välkomna. Hörselskador kan se mycket olika ut, och verksamheter berör därför bland annat:

  • Hörselnedsättning
  • Cochlea Implantat
  • Att vara förälder till hörselskadade barn
  • Att vara yrkesverksam med hörselskada
  • Ljudkänslighet
  • Menière
  • Tinnitus

Föreningens verksamhet:

Föreningen vill främja ett ljudvänligare samhälle och informera om hörsel och hörselteknik. Detta gör vi bland annat genom att anordna föredrag, studiecirklar och korttidsutbildningar. Till exempel för att stödja användningen av hörseltekniska hjälpmedel. Vi arbetar aktivt med kontroll och trimning av hörselslingor. Dessutom anordnar vi tematräffar och studiebesök för medlemmar.

Motala kommuns råd för funktionshinderfrågor med ledamöter från föreningarna och våra politiker, tjänstemän träffas fyra gånger om året. Då ger vi varandra information om vad som är bra och mindre bra för funktionshindrade i kommunen ex. hörselfrågor som är viktigt för oss hörselskadade men också rörelsehinder när vi ska leva i ett samhälle lika för alla! Har du frågor och synpunkter som Du vill föra fram, hör av dig till oss!

VÄLKOMNA TILL ALLA VÅRA AKTIVITETER I FÖRENINGSHUSET VÄTTERSOL

Hörselskadades förening HRF Motala-Vadstena

KONTAKT
Har DU frågor eller vill anmäla DIG till våra aktiviteter, slå en signal.
Berit: 0141-585 12  Solvig: 070-52 30 947

Vi finns på Vindarnas väg 1, 591 72 MOTALA
Här köper DU hörapparatsbatterier för 30 kronor. I Vadstena så kan ni köpa batterier på Hovsvägen 18 B 592 40 Vadstena.  Ring dock innan besöket på telefon 0143-124 07.
Vi har öppet tisdagar 10:00-12:00. Vill du nå oss på andra tider. Slå en signal!

Adress hemsida: https://hrf.se/motala-vadstena

Titta gärna in också på distriktets hemsida HRF Östergötland, https://hrf.se/ostergotland/

Välkommen att kontakta oss i HRF Motala-Vadstena