Testa din hörsel i Almedalen

Har du testat dig? Passa på att testa din hörsel under Almedalsveckan!

Start    Hörselsäkra ditt arrangemang    Slingpatrullen    Kontakt

Foto: Stephanie Wiegner/PMAGI

Under Almedalsveckan kan du göra ett hörseltest hos Hörselskadades Riksförbund, HRF. Välkommen till oss för både hörseltest och rådgivning!

Efter hörseltestet får du rådgivning av HRFs informatörer. Passa på att fråga alla dina frågor om tinnitus och andra hörselskador, hörselvård, hörapparater, tillgänglighet, ljudmiljö – och mycket annat.

Var: Strandvägen, mot Donnersgatan, plats 521
När: söndag-onsdag 2-5 juli, klockan 10.00-18.00

Det är viktigt att testa hörseln regelbundet, så att hörselförändringar upptäcks så tidigt som möjligt. Ofta märker vi nämligen inte själva när vi börjar höra dåligt, eftersom det sker gradvis. Här kan du läsa fler god råd om varför det är viktigt att testa hörseln.

Om hörseltestet

Genom att göra HRFs digitala hörseltest får du en indikation på hur du hör, och om du bör kontakta vården för en noggrannare hörselundersökning. Testet är ett tal-i-brus-test och är framtaget av HRF i samarbete med Forskningsinstitutet Hörselbron. Det är ett vetenskapligt validerat test, baserat på forskning från Karolinska Institutet. Metoden är beprövad och har länge använts inom hörselvården både i Sverige och internationellt.

Gör testet på Hörseltestaren.se eller ladda ner appen utan kostnad från App Store eller Google Play.