Slingpatrullen

Slingpatrullen från Unga Hörselskadade (UH) dyker upp lite varstans i Almedalen för att kolla teleslingor och snacka hörseltillgänglighet. Och de ger sig inte förrän hela Almedalsveckan är hörselsmart!

Start    Hörselsäkra ditt arrangemang    Hörseltest    Kontakt

Ser du ett gäng ungdomar i orange tröjor som lyser upp när de ser en ”Teleslinga finns”-skylt? Då är det Slingpatrullen, som är på plats i Almedalen för att peppa, tipsa och utmana Almedalens arrangörer om tillgänglighet för hörselskadade. De besöker seminarier, debatter och mötesplatser för att testa teleslingor, utvärdera ljudmiljön och lyfta vikten av att erbjuda skrivtolkning och teckenspråkstolkning. De vill kunna delta i samhällsdebatten och det politiska samtalet!

Kontakta Slingpatrullen! Vill du ha goda råd om tillgänglighet? Eller tipsa om bra eller dålig tillgänglighet på ett event? Välkommen att kontakta Slingpatrullen på Twitter, på @uh_se. Ange gärna hashtag #Slingpatrullen. Läs mer om Slingpatrullen på UHs webb: Slingpatrullen i Almedalen.

Unga, engagerade, orangea! Slingpatrullen för UH är starka, synliga, hörselsmarta i Almedalen.
Tidning med rubriken: "Tror du vi har champagne till alla också?"
Slingpatrullen gör skillnad! Europahuset i Almedalen saknade inte bara teleslinga 2014 – de hånade de hörselskadade ungdomarna som frågade efter slinga med orden ”Tror du vi har champagne till alla också?”. Men det passerade inte obemärkt. Sedan Expressen uppmärksammat händelsen tillgänglighetsanpassade Europahuset sina lokaler.

 • Bli medlem i HRF

  Bli medlem i HRF

  Hörselskadades Riksförbund (HRF) är Sveriges största organisation för hörselskadade.

 • Texta dina filmklipp

  Texta dina filmklipp

  Gör dina filmklipp tillgängliga på webben genom att texta. Det är enkelt, går fort och kostar ingenting.

 • Bli månadsgivare

  Bli månadsgivare

  Stöd HRF på ett enkelt sätt varje månad, och håll samtidigt nere HRFs administrativa kostnader