Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2022-06-08">8 juni 2022</time>

Vem får Jan-Peter Strömgrens kulturpris?

Tisdagen den 14 juni är det dags för den årliga utdelningen av Jan-Peter Strömgrens kulturpris, till hörselskadade inom kulturområdet.
Vem får priset i år? Det får du veta om du tittar in på prisceremonin, på tisdag kl. 11.45.

Jan-Peter Strömgrens Kulturfond instiftades av Hörselskadades Riksförbund (HRF) efter kongressen 2016, som tack för insatser som HRFs förbundsordförande under 16 år, 2000–2016.

Fonden delar ut Jan-Peter Strömgrens Kulturpris. Ett årligt pris till hörselskadade personer som är verksamma inom kulturområdet.

Årligt pris

På tisdag, den 14 juni kl 11.45 (OBS! Ny tid), är det dags igen. Då avslöjas vem/vilka som får Jan-Peter Strömgrens Kulturpris 2022 – ett årligt pris till hörselskadade personer som är verksamma inom kulturområdet. Årets prissumma uppgår till totalt 20 000 kronor.

Till hörselskadade

Fonden inspirerades av JPs kulturintresse och priset är i HRFs anda – en utmärkelse till hörselskadade, utdelat av hörselskadade.

Jury för kulturpriset är kulturfondens styrelse, som består av hörselskadade: Mattias Lundekvam (HRFs förbundsordförande), Jonas Sahlberg, (HRFs förbundskassör), Jan-Peter Strömgren, Thomas Lindberg (musiker/sångare) och Tove Lagerqvist (författare).

Missa inte prisutdelningen den 14 juni

När: Tisdagen den 14 juni kl 11.45
Var: Tillställning i videoplattformen Zoom
Anmälan: Behövs inte. Gå bara in på denna länk.

Relaterade nyheter

  • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
    Kategori: Nyhet
    Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

    Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

    Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

  • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
    Kategori: Nyhet
    Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

    Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

    Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
    – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

  • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
    Kategori: Nyhet
    Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

    Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

    "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.