Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2022-06-10">10 juni 2022</time>

Tusentals batterier från HRF hjälper Ukrainas hörselskadade

Adrian Szatkowski, vice förbundsordförande för polska Hearing Without Borders Association (Stowarzyszenie Słyszeć bez Granic).

Tack vare generösa gåvor har Hörselskadades Riksförbund (HRF) kunnat skicka lådor med tusentals hörapparatbatterier till hörselskadade på flykt i och från krigets Ukraina.
Ett stöd som gör konkret skillnad i en mycket svår tid.

”Kan vi göra något? Hur kan vi hjälpa hörselskadade i Ukraina? Jag kan ta min bil och åka ner med batterier till gränsen!”

När kriget i Ukraina bröt ut kontaktades HRF av hörselskadade som ville bidra, på något sätt. Visa solidaritet med andra hörselskadade och göra skillnad på riktigt.

Då startade HRF en insamling till förmån för Ukrainas hörselskadade, som genast fick starkt stöd.

Och nu ser HRF till att hjälpen når fram. Tusentals batterier har skickats till Polen, till organisationen polska Hearing Without Borders Association. De förmedlar batterier både till Ukraina och bland hörselskadade flyktingar som tagit sig till Polen.

Kriget i Ukraina fortsätter, och det gör också HRFs insamling. Swisha en gåva till 900 07 38 och ange ”Ukraina”, så hjälper du hörselskadade på flykt.

Relaterade nyheter

 • DEBATT: ”Vi har inte råd att förlora en enda minut till”
  Ulf Kristersson står framför publik .
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2022-09-28">28 september 2022</time>

  DEBATT: ”Vi har inte råd att förlora en enda minut till”

  Reformera tolktjänsten nu! Den uppmaningen riktar HRF och sex andra organisationer till den tillträdande regeringen på Altinget Debatt: "Det tog över tio år att komma till de tolktjänstförslag och den handlingsplan som nu ligger på bordet. Vi har inte råd att förlora en enda minut till. Nu är det bråttom att ge döva, hörselskadade och personer med dövblindhet en ärlig chans."

 • Åtta hörselsmarta sommartips
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2022-07-08">8 juli 2022</time>

  Åtta hörselsmarta sommartips

  Blir du trött av vardagens ljud och kommunikationskrav? Passa då på och njut av en hörselsmart semester. Vi har samlat åtta tips på hur du kan ta ledigt från ljudstressen under sommarens lugn. Kanske kan de hjälpa dig att hitta ditt hörselsmarta jag?

 • DEBATT: En av fem väljare stängs ute från Almedalsveckan
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2022-07-06">6 juli 2022</time>

  DEBATT: En av fem väljare stängs ute från Almedalsveckan

  "1,5 miljoner människor i Sverige hör dåligt. Var femte väljare. Trots det saknas teleslinga på 65 procent av arrangemangen under årets Almedalsvecka. Och cirka 95 procent av webbsändningarna är otextade", skriver Mattias Lundekvam, HRFs förbundsordförande, på News55 Debatt. "Det är dags att utropa Almedalsveckan till en tillgänglig mötesplats – och våga ställa krav på arrangörerna."