Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2022-06-10">10 juni 2022</time>

Tusentals batterier från HRF hjälper Ukrainas hörselskadade

Adrian Szatkowski, vice förbundsordförande för polska Hearing Without Borders Association (Stowarzyszenie Słyszeć bez Granic).

Tack vare generösa gåvor har Hörselskadades Riksförbund (HRF) kunnat skicka lådor med tusentals hörapparatbatterier till hörselskadade på flykt i och från krigets Ukraina.
Ett stöd som gör konkret skillnad i en mycket svår tid.

”Kan vi göra något? Hur kan vi hjälpa hörselskadade i Ukraina? Jag kan ta min bil och åka ner med batterier till gränsen!”

När kriget i Ukraina bröt ut kontaktades HRF av hörselskadade som ville bidra, på något sätt. Visa solidaritet med andra hörselskadade och göra skillnad på riktigt.

Då startade HRF en insamling till förmån för Ukrainas hörselskadade, som genast fick starkt stöd.

Och nu ser HRF till att hjälpen når fram. Tusentals batterier har skickats till Polen, till organisationen polska Hearing Without Borders Association. De förmedlar batterier både till Ukraina och bland hörselskadade flyktingar som tagit sig till Polen.

Kriget i Ukraina fortsätter, och det gör också HRFs insamling. Swisha en gåva till 900 07 38 och ange ”Ukraina”, så hjälper du hörselskadade på flykt.

Relaterade nyheter

  • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
    Kategori: Nyhet
    Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

    Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

    Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

  • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
    Kategori: Nyhet
    Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

    Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

    Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
    – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

  • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
    Kategori: Nyhet
    Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

    Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

    "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.