Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2022-06-10">10 juni 2022</time>

Tusentals batterier från HRF hjälper Ukrainas hörselskadade

Adrian Szatkowski, vice förbundsordförande för polska Hearing Without Borders Association (Stowarzyszenie Słyszeć bez Granic).

Tack vare generösa gåvor har Hörselskadades Riksförbund (HRF) kunnat skicka lådor med tusentals hörapparatbatterier till hörselskadade på flykt i och från krigets Ukraina.
Ett stöd som gör konkret skillnad i en mycket svår tid.

”Kan vi göra något? Hur kan vi hjälpa hörselskadade i Ukraina? Jag kan ta min bil och åka ner med batterier till gränsen!”

När kriget i Ukraina bröt ut kontaktades HRF av hörselskadade som ville bidra, på något sätt. Visa solidaritet med andra hörselskadade och göra skillnad på riktigt.

Då startade HRF en insamling till förmån för Ukrainas hörselskadade, som genast fick starkt stöd.

Och nu ser HRF till att hjälpen når fram. Tusentals batterier har skickats till Polen, till organisationen polska Hearing Without Borders Association. De förmedlar batterier både till Ukraina och bland hörselskadade flyktingar som tagit sig till Polen.

Kriget i Ukraina fortsätter, och det gör också HRFs insamling. Swisha en gåva till 900 07 38 och ange ”Ukraina”, så hjälper du hörselskadade på flykt.

Relaterade nyheter

 • HRF lämnar plattformen X
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-12-19">19 december 2023</time>

  HRF lämnar plattformen X

  Nu lämnar Hörselskadades Riksförbund (HRF) sociala medier-plattformen X. Kontot är inte längre aktivt.
  HRF anser att X har blivit en konfliktskapande kanal, full av hat, hot och desinformation, som inte är förenligt med vad HRF står för.

 • Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-11-21">21 november 2023</time>

  Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond

  Fyra forskningsprojekt har beviljats sammanlagt över 1,1 miljoner kronor ur HRFs hörselforskningsfond. Pengarna går till forskning om anhörigas betydelse vid hörselrehabilitering, ljudmätningar anpassade för förskolebarn och hur CI-operationer kan ge bättre resultat. Varje år fördelar...

 • Nu tar HRF strid för krav på teleslingor
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-18">18 oktober 2023</time>

  Nu tar HRF strid för krav på teleslingor

  Nu mobiliserar HRF för att rädda teleslingorna.
  Boverket vill ta bort kravet på teleslinga eller motsvarande i publika lokaler, för att förenkla byggreglerna. Men försvinner kravet, då försvinner också hörselskadades delaktighet, konstaterar HRF.