Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2022-06-10">10 juni 2022</time>

Tusentals batterier från HRF hjälper Ukrainas hörselskadade

Adrian Szatkowski, vice förbundsordförande för polska Hearing Without Borders Association (Stowarzyszenie Słyszeć bez Granic).

Tack vare generösa gåvor har Hörselskadades Riksförbund (HRF) kunnat skicka lådor med tusentals hörapparatbatterier till hörselskadade på flykt i och från krigets Ukraina.
Ett stöd som gör konkret skillnad i en mycket svår tid.

”Kan vi göra något? Hur kan vi hjälpa hörselskadade i Ukraina? Jag kan ta min bil och åka ner med batterier till gränsen!”

När kriget i Ukraina bröt ut kontaktades HRF av hörselskadade som ville bidra, på något sätt. Visa solidaritet med andra hörselskadade och göra skillnad på riktigt.

Då startade HRF en insamling till förmån för Ukrainas hörselskadade, som genast fick starkt stöd.

Och nu ser HRF till att hjälpen når fram. Tusentals batterier har skickats till Polen, till organisationen polska Hearing Without Borders Association. De förmedlar batterier både till Ukraina och bland hörselskadade flyktingar som tagit sig till Polen.

Kriget i Ukraina fortsätter, och det gör också HRFs insamling. Swisha en gåva till 900 07 38 och ange ”Ukraina”, så hjälper du hörselskadade på flykt.

Relaterade nyheter

 • Vem får hörselskadades kulturpris 2024?
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-06-03">3 juni 2024</time>

  Vem får hörselskadades kulturpris 2024?

  På onsdag, den 5 juni, delar HRF ut Jan-Peter Strömgrens kulturpris, till hörselskadade inom kulturområdet.Vem får priset i år? Det avslöjas i en direktsänd prisutdelning i Zoom på onsdag klockan 11. Missa inte det! På...

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.