Betalning av medlemsavgiften

Betala via Autogiro, månadsvis

Fördelar med Autogirobetalning är bland annat:

  • att kostnaden fördelas på hela året
  • att avgiften överförs automatiskt – du slipper hålla reda på avier och förfallodatum
  • att du när som helst kan ändra eller avsluta medlemskapet
  • att du bidrar till mindre administration, så att HRF får mer utrymme för hörselfrågorna

Du kan ange att du vill betala medlemsavgivten via Autogiro direkt i formuläret när du registrerar dig som medlem i HRF.

Är du redan medlem och vill byta till Autogirobetalning av din medlemsavgift? Det finns två olika sätt att göra det på:

Den 27:e varje månad överförs sedan en liten summa till HRF från det konto du har angett på blanketten. Månadssumman varierar beroende på typ av medlemskap, men för den som är fullbetalande föreningsmedlem (medlem) eller stödmedlem blir kostnaden 25 kronor per månad (totalt 300 kronor per år).

Varje år får du hem en specifikation över ditt medlemskap/din medlemsavgift och ditt medlemskap gäller tills vidare eller när du väljer att avsluta det.

Autogirobetalning kan ändras eller avslutas när som helst. Om HRFs medlemsregister får besked senast den 20:e i månaden upphör autogiro­betalningen av medlemsavgiften samma månad.

Betala via årsvis med inbetalningskort

Om du vill betala medlemsavgiften årsvis kan du välja att betala medlemsavgiften med inbetalningskort när du registrerar dig som medlem. En av kommer till din postadress inom några veckor.

HRF tillämpar rullande medlemskap. Det innebär att du får ett brev med en avi när det är dags att förnya ditt medlemskap för ett nytt år. Då är det också ett utmärkt tillfälle att byta till Autogirobetalning av ditt medlemskap – tillsammans med avin får du också en blankett för samtycke till Autogiro.

Betala din medlemsavgift med betalkort

När du registrerar dig som medlem kan du välja att betala din medlemsavgift med betalkort.

När det är dags att förnya ditt medlemskap, efter ett år, får du ett brev hem med ett inbetalningskort – tyvärr kan du nämligen inte betala din medlemsavgift med betalkort efter första medlemskapsåret. Tillsammans med avin får du även en blankett för samtycke till Autogiro om du vill gå över till månadsbetalning av medlemsavgiften.