Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2013-05-05">5 maj 2013</time>

Torsby och Norra Skaraborg var bäst på att värva medlemmar

mona_gunnar_torsby
Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio

I höstas, inför Hörselveckan/Hörselskadades Dag 2012, utlyste förbundet en tävling om vilken förening som kunde värva störst antal nya medlemmar och vilken förening som lyckades åstadkomma den största medlemsökningen i procent under perioden 1 september–31 december 2012.

Hörselskadades förening i Norra Skaraborg värvade 70 nya medlemmar under hösten, vilket var fler än någon annan förening.

Hörselskadades förening i Torsby ökade under samma tid med 26 procent, vilket var den största ökningen i landet under denna period. En fin insats att vara stolta över!

Medlemsvärvningen ägde till stor del rum i samband med Hörselveckan. Här kan du läsa om/lyssna på ett inslag från Sveriges Radio P4 Värmland om Torsby-föreningens aktiviteter »

De föreningar som är bäst på att värva medlemmar under hela 2013, i faktiskt antal och i procent, kommer att utses till ”Bästa värvarföreningar 2013” och belönas med 5 000 kronor vardera.

Relaterade nyheter

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

 • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

  Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

  "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.