Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2022-10-09">9 oktober 2022</time>

Susanna och Patrik – två resor till hörselsmart insikt i nya HRF Talks

”Bli hörselsmart!” är temat för Hörselveckan 10-16 oktober.
Under Hörselveckan är det premiär för två nya HRF Talks.
Två berättelser, två hörselskadade mitt i karriären. Två resor till hörselsmart insikt. Möt Susanna Skarrie och Patrik Spång.

Både Susanna Skarrie och Patrik Spång har mött motgångar och hinder i livet som hörselskadade. Men de har också upptäckt att deras hörselnedsättningar inte alltid är en nackdel. Tvärtom, ibland är det en stor tillgång.

Susanna – den lyssnande chefen

Susanna Skarrie är chefredaktör för Hem & Hyra, en av landets största tidningar. Många HRF-medlemmar känner henne från ett Auris-reportage förra hösten.

Nu berättar hon med egna ord i HRF Talks hur hennes hörselskada har påverkat livet – inte minst arbetslivet. Hur hörselskadan lärde henne att verkligen lyssna på sina medarbetare. Att bli en lyhörd chef, med ett sjätte sinne för människor.

Möt Susanna i ”Halvdöv och lyhörd – en hörselskadad chefs betraktelser”. Premiär tisdag 11 oktober, kl 12.30. Eller titta när du vill efteråt!

Patrik – från utsatthet till kreativ kraft

Patrik Spång är i dag en prisbelönad copywriter, med en imponerande meritlista inom PR och reklam. Men det har inte alltid varit så. En gång var han en liten grabb som tvingades sluta med hörapparater för att överleva skolan.

Nu berättar han om hur en barndomshörselskadad kille från Högsbo lyckades göra karriär inom en kreativ bransch med högt tempo. Om överlevnadsstrategier, en lång resa till självinsikt – och varför han tror att hörselskadade är ”framtidskompatibla”.

Missa inte Patriks berättelse i ”Har hörselskadade superkrafter?”. Premiär torsdag 13 oktober, kl 12.30. Eller titta när du vill efteråt!

Relaterade nyheter

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

 • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

  Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

  "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.