Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2022-10-09">9 oktober 2022</time>

Susanna och Patrik – två resor till hörselsmart insikt i nya HRF Talks

”Bli hörselsmart!” är temat för Hörselveckan 10-16 oktober.
Under Hörselveckan är det premiär för två nya HRF Talks.
Två berättelser, två hörselskadade mitt i karriären. Två resor till hörselsmart insikt. Möt Susanna Skarrie och Patrik Spång.

Både Susanna Skarrie och Patrik Spång har mött motgångar och hinder i livet som hörselskadade. Men de har också upptäckt att deras hörselnedsättningar inte alltid är en nackdel. Tvärtom, ibland är det en stor tillgång.

Susanna – den lyssnande chefen

Susanna Skarrie är chefredaktör för Hem & Hyra, en av landets största tidningar. Många HRF-medlemmar känner henne från ett Auris-reportage förra hösten.

Nu berättar hon med egna ord i HRF Talks hur hennes hörselskada har påverkat livet – inte minst arbetslivet. Hur hörselskadan lärde henne att verkligen lyssna på sina medarbetare. Att bli en lyhörd chef, med ett sjätte sinne för människor.

Möt Susanna i ”Halvdöv och lyhörd – en hörselskadad chefs betraktelser”. Premiär tisdag 11 oktober, kl 12.30. Eller titta när du vill efteråt!

Patrik – från utsatthet till kreativ kraft

Patrik Spång är i dag en prisbelönad copywriter, med en imponerande meritlista inom PR och reklam. Men det har inte alltid varit så. En gång var han en liten grabb som tvingades sluta med hörapparater för att överleva skolan.

Nu berättar han om hur en barndomshörselskadad kille från Högsbo lyckades göra karriär inom en kreativ bransch med högt tempo. Om överlevnadsstrategier, en lång resa till självinsikt – och varför han tror att hörselskadade är ”framtidskompatibla”.

Missa inte Patriks berättelse i ”Har hörselskadade superkrafter?”. Premiär torsdag 13 oktober, kl 12.30. Eller titta när du vill efteråt!

Relaterade nyheter

 • Tolv tips för en skön och hörselsmart sommar
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-07-02">2 juli 2023</time>

  Tolv tips för en skön och hörselsmart sommar

  Sommar och semester! Men kanske också hörselstress? Vi på HRF önskar glad sommar med tolv tips på hur du kan hitta ditt hörselsmarta jag, mitt i sommarlugnet – och hitta vägar till ett bättre liv, året om.

 • Tillbakagång för tillgängligheten i Almedalen
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-06-30">30 juni 2023</time>

  Tillbakagång för tillgängligheten i Almedalen

  Almedalsveckan har tagit ett rejält kliv tillbaka när det gäller hörseltillgänglighet de senaste åren. Bara en dryg tredjedel av arrangemangen har teleslinga och inte ens en tiondel av webbsändningarna textas.
  Men en sak går åt rätt håll: Skrivtolkning i mobilen.

 • Se utdelningen av JP Strömgrens kulturpris 2023
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-06-02">2 juni 2023</time>

  Se utdelningen av JP Strömgrens kulturpris 2023

  Den 1 juni delade HRF förbundsordförande, Mattias Lundekvam, ut Jan-Peter Strömgrens Kulturpris 2023. Nu kan du se hela sändningen i efterhand.