Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2022-10-09">9 oktober 2022</time>

Susanna och Patrik – två resor till hörselsmart insikt i nya HRF Talks

”Bli hörselsmart!” är temat för Hörselveckan 10-16 oktober.
Under Hörselveckan är det premiär för två nya HRF Talks.
Två berättelser, två hörselskadade mitt i karriären. Två resor till hörselsmart insikt. Möt Susanna Skarrie och Patrik Spång.

Både Susanna Skarrie och Patrik Spång har mött motgångar och hinder i livet som hörselskadade. Men de har också upptäckt att deras hörselnedsättningar inte alltid är en nackdel. Tvärtom, ibland är det en stor tillgång.

Susanna – den lyssnande chefen

Susanna Skarrie är chefredaktör för Hem & Hyra, en av landets största tidningar. Många HRF-medlemmar känner henne från ett Auris-reportage förra hösten.

Nu berättar hon med egna ord i HRF Talks hur hennes hörselskada har påverkat livet – inte minst arbetslivet. Hur hörselskadan lärde henne att verkligen lyssna på sina medarbetare. Att bli en lyhörd chef, med ett sjätte sinne för människor.

Möt Susanna i ”Halvdöv och lyhörd – en hörselskadad chefs betraktelser”. Premiär tisdag 11 oktober, kl 12.30. Eller titta när du vill efteråt!

Patrik – från utsatthet till kreativ kraft

Patrik Spång är i dag en prisbelönad copywriter, med en imponerande meritlista inom PR och reklam. Men det har inte alltid varit så. En gång var han en liten grabb som tvingades sluta med hörapparater för att överleva skolan.

Nu berättar han om hur en barndomshörselskadad kille från Högsbo lyckades göra karriär inom en kreativ bransch med högt tempo. Om överlevnadsstrategier, en lång resa till självinsikt – och varför han tror att hörselskadade är ”framtidskompatibla”.

Missa inte Patriks berättelse i ”Har hörselskadade superkrafter?”. Premiär torsdag 13 oktober, kl 12.30. Eller titta när du vill efteråt!

Relaterade nyheter

 • Chockhöjning av hörapparatavgift stoppades
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2022-11-15">15 november 2022</time>

  Chockhöjning av hörapparatavgift stoppades

  Västmanland var på väg att införa landets högsta utprovningsavgift: 2 800 kronor för två hörapparater. Men på tisdagen stoppades chockhöjningen. Efter hård HRF-kritik beslutade ett enigt regionfullmäktige om återremiss.

 • I dag: Hörselskadades Dag på 40-tal orter i landet
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2022-10-15">15 oktober 2022</time>

  I dag: Hörselskadades Dag på 40-tal orter i landet

  I dag, lördag 15 oktober, är det Hörselskadades Dag. På ett 40-tal orter från norr till söder sätter Hörselskadades Riksförbund (HRF) fokus på möjligheter och rättigheter för landets 1,5 miljoner hörselskadade.

 • Nu börjar Hörselveckan!
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2022-10-09">9 oktober 2022</time>

  Nu börjar Hörselveckan!

  Måndag 10 oktober inleds Hörselveckan! I år blir det arrangemang på ungefär 50-60 orter runt om i landet, från Kalix i norr till Malmö i söder: hörseltester, öppet hus och mycket annat. Vad händer där du bor? Kolla in vår Hörselveckan-kalender!