Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2013-02-14">14 februari 2013</time>

”Stor utmaning forma bra vårdvalssystem för hörselvården”, säger HRF

”Vi i HRF ser att det finns fördelar med vårdval, till exempel att fler kan få hörapparater och andra hörhjälpmedel snabbare och enklare. Men det finns också avigsidor, och faktum är att vi ännu inte har sett ett väl fungerande vårdvalssystem inom hörselvårdsområdet”. Det skriver HRFs förbundsordförande och HRF-distriktet i Östergötland i ett debattinlägg i Corren i Östergötland.

”Nu har den politiska ledningen i Östergötland deklarerat att man tänker undvika detta och utveckla ett vårdvalssystem som innebär att ’varken forskning eller patienträtt får stryka på foten’. Det är ett bra och viktigt åtagande, men också en stor utmaning. Därför deltar HRF gärna i de fortsatta diskussionerna om vårdval i Östergötland.”

Relaterade nyheter

 • Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-11-21">21 november 2023</time>

  Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond

  Fyra forskningsprojekt har beviljats sammanlagt över 1,1 miljoner kronor ur HRFs hörselforskningsfond. Pengarna går till forskning om anhörigas betydelse vid hörselrehabilitering, ljudmätningar anpassade för förskolebarn och hur CI-operationer kan ge bättre resultat. Varje år fördelar...

 • Nu tar HRF strid för krav på teleslingor
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-18">18 oktober 2023</time>

  Nu tar HRF strid för krav på teleslingor

  Nu mobiliserar HRF för att rädda teleslingorna.
  Boverket vill ta bort kravet på teleslinga eller motsvarande i publika lokaler, för att förenkla byggreglerna. Men försvinner kravet, då försvinner också hörselskadades delaktighet, konstaterar HRF.

 • Akut audionombrist orsakar årslånga köer
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-13">13 oktober 2023</time>

  Akut audionombrist orsakar årslånga köer

  I större delen av landet måste hörselskadade nu vänta över ett år på hörapparatutprovning, för att det saknas audionomer. På sina håll är väntetiden uppåt 18-24 månader.
  "Förödande", säger HRF.