Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2019-04-25">25 april 2019</time>

Premiär för nya Auris, med exklusiv Fröst-intervju

Porträtt på Martin Fröst, som ser in i kameran och håller i sin klarinett.
Foto: Peter Knutson

Nu har HRFs tidning Auris fått en helt ny webb – och nytt, fräscht omslag!
I premiärnumret har Auris träffat världsberömde klarinettisten Martin Fröst för en exklusivt intervju om hans nya liv med Menières sjukdom. Ett liv där han har lärt sig njuta och fokusera på det som är viktigt i tillvaron.

Nu är det bekvämare att läsa Auris nästan var och när du vill. Den nya Auris-webben är anpassad för skärmar i alla storlekar, så att du enkelt kan läsa artiklar även i mobilen och på surfplattan. Välkommen till nya auris.nu!

”Den hörselsmarta tidningen”

Även papperstidningen har fått en ansiktslyftning, med nytt omslag, uppdaterad logotyp och en ny devis: ”Den hörselsmarta tidningen”.

I övrigt är det samma kvalitetstidning, bräddfull av intressanta nyheter, reportage och notiser om smått och stort från hörselvärlden.

Världsstjärna med menière

I första numret av nya Auris möter du Martin Fröst, ofta kallad världens främste klarinettsolist. För Auris redaktör Stefan Andersson berättar världsstjärnan om hur Menières sjukdom förändrade hans liv – och delvis till det bättre. Bland annat har sjukdomen lärt honom komma över sin scenskräck, stressa mindre och njuta av livet.

Länkar

”Man måste känna att man tar befälet” (Auris nr3-2019)

Auris.nu

Relaterade nyheter

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

 • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

  Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

  "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.