Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2019-04-25">25 april 2019</time>

Premiär för nya Auris, med exklusiv Fröst-intervju

Porträtt på Martin Fröst, som ser in i kameran och håller i sin klarinett.
Foto: Peter Knutson

Nu har HRFs tidning Auris fått en helt ny webb – och nytt, fräscht omslag!
I premiärnumret har Auris träffat världsberömde klarinettisten Martin Fröst för en exklusivt intervju om hans nya liv med Menières sjukdom. Ett liv där han har lärt sig njuta och fokusera på det som är viktigt i tillvaron.

Nu är det bekvämare att läsa Auris nästan var och när du vill. Den nya Auris-webben är anpassad för skärmar i alla storlekar, så att du enkelt kan läsa artiklar även i mobilen och på surfplattan. Välkommen till nya auris.nu!

”Den hörselsmarta tidningen”

Även papperstidningen har fått en ansiktslyftning, med nytt omslag, uppdaterad logotyp och en ny devis: ”Den hörselsmarta tidningen”.

I övrigt är det samma kvalitetstidning, bräddfull av intressanta nyheter, reportage och notiser om smått och stort från hörselvärlden.

Världsstjärna med menière

I första numret av nya Auris möter du Martin Fröst, ofta kallad världens främste klarinettsolist. För Auris redaktör Stefan Andersson berättar världsstjärnan om hur Menières sjukdom förändrade hans liv – och delvis till det bättre. Bland annat har sjukdomen lärt honom komma över sin scenskräck, stressa mindre och njuta av livet.

Länkar

”Man måste känna att man tar befälet” (Auris nr3-2019)

Auris.nu

Relaterade nyheter

 • Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-11-21">21 november 2023</time>

  Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond

  Fyra forskningsprojekt har beviljats sammanlagt över 1,1 miljoner kronor ur HRFs hörselforskningsfond. Pengarna går till forskning om anhörigas betydelse vid hörselrehabilitering, ljudmätningar anpassade för förskolebarn och hur CI-operationer kan ge bättre resultat. Varje år fördelar...

 • Nu tar HRF strid för krav på teleslingor
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-18">18 oktober 2023</time>

  Nu tar HRF strid för krav på teleslingor

  Nu mobiliserar HRF för att rädda teleslingorna.
  Boverket vill ta bort kravet på teleslinga eller motsvarande i publika lokaler, för att förenkla byggreglerna. Men försvinner kravet, då försvinner också hörselskadades delaktighet, konstaterar HRF.

 • Akut audionombrist orsakar årslånga köer
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-13">13 oktober 2023</time>

  Akut audionombrist orsakar årslånga köer

  I större delen av landet måste hörselskadade nu vänta över ett år på hörapparatutprovning, för att det saknas audionomer. På sina håll är väntetiden uppåt 18-24 månader.
  "Förödande", säger HRF.