Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2014-03-09">9 mars 2014</time>

Nya webbtjänsten SVT Flow kommer att textas, lovar SVT

I april lanseras SVT Flow, en ny typ av webb-tv. Nu har HRF fått löfte från SVT om att i princip allt som sänds i SVT Flow kommer att vara textat, redan från start.

Foto: SVT
Foto: SVT

Webbsänd tv expanderar nu snabbt, på gott och ont. Att kunna se program, tv-serier och filmer via webben gör att utbudet och valfriheten ökar. Men tillgängligheten har inte utvecklats lika snabbt; nya webbsatsningar saknar ofta textning.

Därför är det ett glädjande att SVT nu lovar HRF att allt i den nya tjänsten SVT Flow kommer att textas. Det kan förekomma enstaka undantag , men i princip alla program kommer att erbjudas med text.

SVT beskriver SVT Flow som en blandning av vanlig tv och SVT Play. En spellista med program rullar och kan följas ungefär som vanlig tablålagd tv. Men det går också att lämna spellistan och själv välja program.

Relaterade nyheter

 • Vem får hörselskadades kulturpris 2024?
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-06-03">3 juni 2024</time>

  Vem får hörselskadades kulturpris 2024?

  På onsdag, den 5 juni, delar HRF ut Jan-Peter Strömgrens kulturpris, till hörselskadade inom kulturområdet.Vem får priset i år? Det avslöjas i en direktsänd prisutdelning i Zoom på onsdag klockan 11. Missa inte det! På...

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.