Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2014-03-09">9 mars 2014</time>

Nya webbtjänsten SVT Flow kommer att textas, lovar SVT

I april lanseras SVT Flow, en ny typ av webb-tv. Nu har HRF fått löfte från SVT om att i princip allt som sänds i SVT Flow kommer att vara textat, redan från start.

Foto: SVT
Foto: SVT

Webbsänd tv expanderar nu snabbt, på gott och ont. Att kunna se program, tv-serier och filmer via webben gör att utbudet och valfriheten ökar. Men tillgängligheten har inte utvecklats lika snabbt; nya webbsatsningar saknar ofta textning.

Därför är det ett glädjande att SVT nu lovar HRF att allt i den nya tjänsten SVT Flow kommer att textas. Det kan förekomma enstaka undantag , men i princip alla program kommer att erbjudas med text.

SVT beskriver SVT Flow som en blandning av vanlig tv och SVT Play. En spellista med program rullar och kan följas ungefär som vanlig tablålagd tv. Men det går också att lämna spellistan och själv välja program.

Relaterade nyheter

 • Tolv tips för en skön och hörselsmart sommar
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-07-02">2 juli 2023</time>

  Tolv tips för en skön och hörselsmart sommar

  Sommar och semester! Men kanske också hörselstress? Vi på HRF önskar glad sommar med tolv tips på hur du kan hitta ditt hörselsmarta jag, mitt i sommarlugnet – och hitta vägar till ett bättre liv, året om.

 • Tillbakagång för tillgängligheten i Almedalen
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-06-30">30 juni 2023</time>

  Tillbakagång för tillgängligheten i Almedalen

  Almedalsveckan har tagit ett rejält kliv tillbaka när det gäller hörseltillgänglighet de senaste åren. Bara en dryg tredjedel av arrangemangen har teleslinga och inte ens en tiondel av webbsändningarna textas.
  Men en sak går åt rätt håll: Skrivtolkning i mobilen.

 • Se utdelningen av JP Strömgrens kulturpris 2023
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-06-02">2 juni 2023</time>

  Se utdelningen av JP Strömgrens kulturpris 2023

  Den 1 juni delade HRF förbundsordförande, Mattias Lundekvam, ut Jan-Peter Strömgrens Kulturpris 2023. Nu kan du se hela sändningen i efterhand.