Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2020-03-04">4 mars 2020</time>

Efter HRF-kritik: Nu får Boxers kunder byta box utan textning

TV-skärm med kanalval över bord med vit box och fjärrkontroll.

Nu gör Boxer en pudel. Efter hård kritik från HRF lovar bolaget att kunder som inte har tillgång till textning i sin Smartbox får byta till TV Hub, utan kostnad.
Dessutom ber ansvariga hörselskadade om ursäkt för den bristande informationen om textning. Nu ska det bli ändring.

Under det senaste året har HRFs rådgivningstjänst Hörsellinjen kontaktats av hörselskadade som har Boxer via fiber, men som inte kan få fram textningen. Trots kontakter med kundtjänst hade de inte heller fått hjälp med att lösa problemet. De satt med abonnemang på tv-tjänster som inte var tillgängliga – och kände sig både lurade och illa bemötta.

Kan byta till TV Hub

Efter skarpa uppmaningar från HRF lovade Tele2, Boxers ägare, att gå till botten med problemen. Och nu har Tele2 gett besked om hur de vill lösa textningsproblemen i Boxer IP-TV:

 • Kunder med Smartbox kan vända sig till Boxers kundtjänst för att byta den abonnerade Smartboxen till en så kallad TV Hub, utan ytterligare kostnad.
 • Kunder med TV Hub kommer att få valbar textning på Kanal 1-12  inom de närmaste veckorna.

Vice vd ber om ursäkt

Tele2 beklagar att många har haft svårt att få hjälp:

”Generellt får jag be om ursäkt för de fall vår kundservice har brustit i kommunikationen kring textning”, skriver Samuel Skott, vice vd för Tele2, till HRF. ”Vi kommer nu se över våra rutiner för kundkommunikation gällande textning för hörselskadade, både för kundservice och i andra kanaler, för att säkerställa att kunderna får information om detta framöver”.

Relaterade nyheter

 • Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-11-21">21 november 2023</time>

  Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond

  Fyra forskningsprojekt har beviljats sammanlagt över 1,1 miljoner kronor ur HRFs hörselforskningsfond. Pengarna går till forskning om anhörigas betydelse vid hörselrehabilitering, ljudmätningar anpassade för förskolebarn och hur CI-operationer kan ge bättre resultat. Varje år fördelar...

 • Nu tar HRF strid för krav på teleslingor
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-18">18 oktober 2023</time>

  Nu tar HRF strid för krav på teleslingor

  Nu mobiliserar HRF för att rädda teleslingorna.
  Boverket vill ta bort kravet på teleslinga eller motsvarande i publika lokaler, för att förenkla byggreglerna. Men försvinner kravet, då försvinner också hörselskadades delaktighet, konstaterar HRF.

 • Akut audionombrist orsakar årslånga köer
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-13">13 oktober 2023</time>

  Akut audionombrist orsakar årslånga köer

  I större delen av landet måste hörselskadade nu vänta över ett år på hörapparatutprovning, för att det saknas audionomer. På sina håll är väntetiden uppåt 18-24 månader.
  "Förödande", säger HRF.