Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2020-03-04">4 mars 2020</time>

Efter HRF-kritik: Nu får Boxers kunder byta box utan textning

TV-skärm med kanalval över bord med vit box och fjärrkontroll.

Nu gör Boxer en pudel. Efter hård kritik från HRF lovar bolaget att kunder som inte har tillgång till textning i sin Smartbox får byta till TV Hub, utan kostnad.
Dessutom ber ansvariga hörselskadade om ursäkt för den bristande informationen om textning. Nu ska det bli ändring.

Under det senaste året har HRFs rådgivningstjänst Hörsellinjen kontaktats av hörselskadade som har Boxer via fiber, men som inte kan få fram textningen. Trots kontakter med kundtjänst hade de inte heller fått hjälp med att lösa problemet. De satt med abonnemang på tv-tjänster som inte var tillgängliga – och kände sig både lurade och illa bemötta.

Kan byta till TV Hub

Efter skarpa uppmaningar från HRF lovade Tele2, Boxers ägare, att gå till botten med problemen. Och nu har Tele2 gett besked om hur de vill lösa textningsproblemen i Boxer IP-TV:

 • Kunder med Smartbox kan vända sig till Boxers kundtjänst för att byta den abonnerade Smartboxen till en så kallad TV Hub, utan ytterligare kostnad.
 • Kunder med TV Hub kommer att få valbar textning på Kanal 1-12  inom de närmaste veckorna.

Vice vd ber om ursäkt

Tele2 beklagar att många har haft svårt att få hjälp:

”Generellt får jag be om ursäkt för de fall vår kundservice har brustit i kommunikationen kring textning”, skriver Samuel Skott, vice vd för Tele2, till HRF. ”Vi kommer nu se över våra rutiner för kundkommunikation gällande textning för hörselskadade, både för kundservice och i andra kanaler, för att säkerställa att kunderna får information om detta framöver”.

Relaterade nyheter

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

 • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

  Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

  "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.