Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2021-05-31">31 maj 2021</time>

”Vi är en kraft som räknas” – se Mattias tal till medlemmarna

– Jag är så oroligt stolt över vår organisation! Vårt HRF. Vi syns, vi hörs och gör skillnad på riktigt.
Det sa HRFs förbundsordförande Mattias Lundekvam i sitt invigningstal till kongressen och medlemmarna. Se videon med Mattias nedan!

– HRF är en röst som räknas. En kraft som respekteras, konstaterade HRFs förbundsordförande Mattias Lundekvam i en video som spelades upp under kongressinvigningen på fredagen. Se den textad i spelaren ovan!

Omgiven av lummig grönska skickade han hyllningar till alla HRFare runt om i landet som är med i det gemensamma arbetet för Sveriges hörselskadade:

– I dag är HRF en av Sveriges mest ansedda organisationer,  konstaterade undersökningsinstitutet Kantar Sifo häromdagen. Det här har vi uppnått tillsammans, på lokal, regional och nationell nivå.
– Därför vill säga: Verkligen bra jobbat, till oss allihop! Vi är fantastiska!

Framtidens eldsjälar

Mattias Lundekvam riktade sig till både kongressdeltagare och alla medlemmar som följde kongressen live på webben.

– Tusentals hörselskadade runt om i landet kommer att kunna följa vår kongress som livesänds på webben. Och vem vet – kanske de inspireras till ökat engagemang. Kanske är det framtidens eldsjälar som sitter och tittar därhemma?

Mod att tänka nytt

Mattias Lundekvam är stolt över vad HRF har lyckats åstadkomma under de gångna fem åren. Men i sitt tal framhöll han också vikten av att HRF ständigt utvecklas och att det är just det en kongress handlar om. Att hitta nya, framgångsrika vägar framåt i en ny tid.

– Vi måste ha modet att utmana oss själva och tänka nytt, sa han.
– Och den här resan ska vi göra tillsammans, utan att någonsin kompromissa med vår främsta uppgift: att tillvarata hörselskadades intressen.

Se hela Mattias Lundekvams tal till medlemmarna i videospelaren ovan eller i videogalleriet för kongressen

Relaterade nyheter

 • Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-11-21">21 november 2023</time>

  Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond

  Fyra forskningsprojekt har beviljats sammanlagt över 1,1 miljoner kronor ur HRFs hörselforskningsfond. Pengarna går till forskning om anhörigas betydelse vid hörselrehabilitering, ljudmätningar anpassade för förskolebarn och hur CI-operationer kan ge bättre resultat. Varje år fördelar...

 • Nu tar HRF strid för krav på teleslingor
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-18">18 oktober 2023</time>

  Nu tar HRF strid för krav på teleslingor

  Nu mobiliserar HRF för att rädda teleslingorna.
  Boverket vill ta bort kravet på teleslinga eller motsvarande i publika lokaler, för att förenkla byggreglerna. Men försvinner kravet, då försvinner också hörselskadades delaktighet, konstaterar HRF.

 • Akut audionombrist orsakar årslånga köer
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-13">13 oktober 2023</time>

  Akut audionombrist orsakar årslånga köer

  I större delen av landet måste hörselskadade nu vänta över ett år på hörapparatutprovning, för att det saknas audionomer. På sina håll är väntetiden uppåt 18-24 månader.
  "Förödande", säger HRF.