Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2016-02-07">7 februari 2016</time>

Kvinna nekades jobb på grund av sin hörselnedsättning

En hörselskadad kvinna uppger att hon nekades jobb i Älmhults kommun på grund av sin hörselskada. Nu har hon anmält kommunen för diskriminering.

En hörselskadad kvinna sökte arbete på ett flyktingboende i Älmhults kommun. Hon hade högskoleutbildning och tidigare erfarenhet av liknande arbete, och kallades därför till intervju. Men ett par veckor senare ringde den ansvarige chefen och meddelade att de inte kunde anställa kvinnan på grund av hennes hörselskada.

I sin anmälan till Diskrimineringsombudsmannen (DO) berättar kvinnan att chefen var irriterad över att hon inte berättat om sin hörselskada i ansökan eller på intervjun – det var referenspersonerna som nämnde hörselskadan. Själv tycker hon att det faktum att hon använder hörapparater inte skulle hindra henne i arbetet med att laga mat, hjälpa ungdomar med läxor och skjutsa dem.

Kände sig diskriminerad – anmälde (Smålänningen 2016-02-06)

Relaterade nyheter

 • Vem får hörselskadades kulturpris 2024?
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-06-03">3 juni 2024</time>

  Vem får hörselskadades kulturpris 2024?

  På onsdag, den 5 juni, delar HRF ut Jan-Peter Strömgrens kulturpris, till hörselskadade inom kulturområdet.Vem får priset i år? Det avslöjas i en direktsänd prisutdelning i Zoom på onsdag klockan 11. Missa inte det! På...

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.