Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2022-10-15">15 oktober 2022</time>

I dag: Hörselskadades Dag på 40-tal orter i landet

Erika Darljung och Anna Arlfelt i HRF Göteborg, är två av alla HRFare som är ute och sprider kunskap på Hörselskadades Dag.

I dag, lördag 15 oktober, är det Hörselskadades Dag. På ett 40-tal orter från norr till söder sätter Hörselskadades Riksförbund (HRF) fokus på möjligheter och rättigheter för landets 1,5 miljoner hörselskadade.

Så gott som dagligen möter hörselskadade hinder i sin vardag. Hinder som försvårar kommunikation och skapar utanförskap.

Men så behöver det inte vara. I dag, på Hörselskadades Dag den 15 oktober, är HRFs föreningar ute och informerar, Målsättningen är att stärka hörselskadade med kunskap om deras möjligheter och rättigheter. Att få fler att upptäcka hörselsmarta lösningar och våga ställa krav på samhälle, arbetsgivare och omgivning.

Lokala aktiviteter på Hörselskadades Dag, lördag 15 oktober

Hörselskadades Dag är en del av den pågående Hörselveckan, 10-16 oktober, då HRF-föreningar sprider kunskap och uppmanar allmänheten att testa hörseln med Hörseltestaren.

I Hörselveckan-kalendern listas vad som händer på olika orter på Hörselskadades Dag. Ta gärna kontakt med HRF i ert område: www.hrf.se/lokalt

För mer information och tips på lokala intervjupersoner:
Ingvild Falkenhaug, kommunikationschef, tel: 070-536 22 43, e-post: ingvild.falkenhaug@hrf.se

Relaterade nyheter

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

 • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

  Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

  "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.