Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2022-10-15">15 oktober 2022</time>

I dag: Hörselskadades Dag på 40-tal orter i landet

Erika Darljung och Anna Arlfelt i HRF Göteborg, är två av alla HRFare som är ute och sprider kunskap på Hörselskadades Dag.

I dag, lördag 15 oktober, är det Hörselskadades Dag. På ett 40-tal orter från norr till söder sätter Hörselskadades Riksförbund (HRF) fokus på möjligheter och rättigheter för landets 1,5 miljoner hörselskadade.

Så gott som dagligen möter hörselskadade hinder i sin vardag. Hinder som försvårar kommunikation och skapar utanförskap.

Men så behöver det inte vara. I dag, på Hörselskadades Dag den 15 oktober, är HRFs föreningar ute och informerar, Målsättningen är att stärka hörselskadade med kunskap om deras möjligheter och rättigheter. Att få fler att upptäcka hörselsmarta lösningar och våga ställa krav på samhälle, arbetsgivare och omgivning.

Lokala aktiviteter på Hörselskadades Dag, lördag 15 oktober

Hörselskadades Dag är en del av den pågående Hörselveckan, 10-16 oktober, då HRF-föreningar sprider kunskap och uppmanar allmänheten att testa hörseln med Hörseltestaren.

I Hörselveckan-kalendern listas vad som händer på olika orter på Hörselskadades Dag. Ta gärna kontakt med HRF i ert område: www.hrf.se/lokalt

För mer information och tips på lokala intervjupersoner:
Ingvild Falkenhaug, kommunikationschef, tel: 070-536 22 43, e-post: ingvild.falkenhaug@hrf.se

Relaterade nyheter

 • Chockhöjning av hörapparatavgift stoppades
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2022-11-15">15 november 2022</time>

  Chockhöjning av hörapparatavgift stoppades

  Västmanland var på väg att införa landets högsta utprovningsavgift: 2 800 kronor för två hörapparater. Men på tisdagen stoppades chockhöjningen. Efter hård HRF-kritik beslutade ett enigt regionfullmäktige om återremiss.

 • Nu börjar Hörselveckan!
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2022-10-09">9 oktober 2022</time>

  Nu börjar Hörselveckan!

  Måndag 10 oktober inleds Hörselveckan! I år blir det arrangemang på ungefär 50-60 orter runt om i landet, från Kalix i norr till Malmö i söder: hörseltester, öppet hus och mycket annat. Vad händer där du bor? Kolla in vår Hörselveckan-kalender!

 • Susanna och Patrik – två resor till hörselsmart insikt i nya HRF Talks
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2022-10-09">9 oktober 2022</time>

  Susanna och Patrik – två resor till hörselsmart insikt i nya HRF Talks

  "Bli hörselsmart!" är temat för Hörselveckan 10-16 oktober. Under Hörselveckan är det premiär för två nya HRF Talks. Två berättelser, två hörselskadade mitt i karriären. Två resor till hörselsmart insikt. Möt Susanna Skarrie och Patrik Spång.