Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2022-10-15">15 oktober 2022</time>

I dag: Hörselskadades Dag på 40-tal orter i landet

Erika Darljung och Anna Arlfelt i HRF Göteborg, är två av alla HRFare som är ute och sprider kunskap på Hörselskadades Dag.

I dag, lördag 15 oktober, är det Hörselskadades Dag. På ett 40-tal orter från norr till söder sätter Hörselskadades Riksförbund (HRF) fokus på möjligheter och rättigheter för landets 1,5 miljoner hörselskadade.

Så gott som dagligen möter hörselskadade hinder i sin vardag. Hinder som försvårar kommunikation och skapar utanförskap.

Men så behöver det inte vara. I dag, på Hörselskadades Dag den 15 oktober, är HRFs föreningar ute och informerar, Målsättningen är att stärka hörselskadade med kunskap om deras möjligheter och rättigheter. Att få fler att upptäcka hörselsmarta lösningar och våga ställa krav på samhälle, arbetsgivare och omgivning.

Lokala aktiviteter på Hörselskadades Dag, lördag 15 oktober

Hörselskadades Dag är en del av den pågående Hörselveckan, 10-16 oktober, då HRF-föreningar sprider kunskap och uppmanar allmänheten att testa hörseln med Hörseltestaren.

I Hörselveckan-kalendern listas vad som händer på olika orter på Hörselskadades Dag. Ta gärna kontakt med HRF i ert område: www.hrf.se/lokalt

För mer information och tips på lokala intervjupersoner:
Ingvild Falkenhaug, kommunikationschef, tel: 070-536 22 43, e-post: ingvild.falkenhaug@hrf.se

Relaterade nyheter

 • Nya planer på avgiftschock i Region Västmanland
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-03-21">21 mars 2023</time>

  Nya planer på avgiftschock i Region Västmanland

  Nu hotas hörselskadade i Västmanland än en gång av en avgiftschock. I morgon, onsdag, ska regionens hälso- och sjukvårdsnämnd ta ställning till ett förslag som innebär att de flesta får betala 2 200 kronor för hörapparater – Sveriges högsta utprovningsavgift.

 • Ny utredning riktar allvarlig kritik mot ”Friare val” i Skåne
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-03-17">17 mars 2023</time>

  Ny utredning riktar allvarlig kritik mot ”Friare val” i Skåne

  Ännu en utredning pekar på mycket allvarliga brister inom hörselvården i Region Skåne. Allt fler köper sina hörapparater privat, helt i onödan. Det finns "risk att patienter uppmuntras av förskrivaren att välja Friare val", enligt utredningen.

 • HRF diskuterade arbetslivsfrågor med Magdalena Andersson
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-03-07">7 mars 2023</time>

  HRF diskuterade arbetslivsfrågor med Magdalena Andersson

  Vi behöver stoppa utslagningen av hörselskadade från arbetslivet och värna rätten till hörselvård utifrån behov. Det var ett par av de frågor som HRFs förbundsordförande Mattias Lundekvam tog upp på måndagen, när han träffade Magdalena Andersson, partiledare för Socialdemokraterna.