Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2022-10-15">15 oktober 2022</time>

I dag: Hörselskadades Dag på 40-tal orter i landet

Erika Darljung och Anna Arlfelt i HRF Göteborg, är två av alla HRFare som är ute och sprider kunskap på Hörselskadades Dag.

I dag, lördag 15 oktober, är det Hörselskadades Dag. På ett 40-tal orter från norr till söder sätter Hörselskadades Riksförbund (HRF) fokus på möjligheter och rättigheter för landets 1,5 miljoner hörselskadade.

Så gott som dagligen möter hörselskadade hinder i sin vardag. Hinder som försvårar kommunikation och skapar utanförskap.

Men så behöver det inte vara. I dag, på Hörselskadades Dag den 15 oktober, är HRFs föreningar ute och informerar, Målsättningen är att stärka hörselskadade med kunskap om deras möjligheter och rättigheter. Att få fler att upptäcka hörselsmarta lösningar och våga ställa krav på samhälle, arbetsgivare och omgivning.

Lokala aktiviteter på Hörselskadades Dag, lördag 15 oktober

Hörselskadades Dag är en del av den pågående Hörselveckan, 10-16 oktober, då HRF-föreningar sprider kunskap och uppmanar allmänheten att testa hörseln med Hörseltestaren.

I Hörselveckan-kalendern listas vad som händer på olika orter på Hörselskadades Dag. Ta gärna kontakt med HRF i ert område: www.hrf.se/lokalt

För mer information och tips på lokala intervjupersoner:
Ingvild Falkenhaug, kommunikationschef, tel: 070-536 22 43, e-post: ingvild.falkenhaug@hrf.se

Relaterade nyheter

 • Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-11-21">21 november 2023</time>

  Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond

  Fyra forskningsprojekt har beviljats sammanlagt över 1,1 miljoner kronor ur HRFs hörselforskningsfond. Pengarna går till forskning om anhörigas betydelse vid hörselrehabilitering, ljudmätningar anpassade för förskolebarn och hur CI-operationer kan ge bättre resultat. Varje år fördelar...

 • Nu tar HRF strid för krav på teleslingor
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-18">18 oktober 2023</time>

  Nu tar HRF strid för krav på teleslingor

  Nu mobiliserar HRF för att rädda teleslingorna.
  Boverket vill ta bort kravet på teleslinga eller motsvarande i publika lokaler, för att förenkla byggreglerna. Men försvinner kravet, då försvinner också hörselskadades delaktighet, konstaterar HRF.

 • Akut audionombrist orsakar årslånga köer
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-13">13 oktober 2023</time>

  Akut audionombrist orsakar årslånga köer

  I större delen av landet måste hörselskadade nu vänta över ett år på hörapparatutprovning, för att det saknas audionomer. På sina håll är väntetiden uppåt 18-24 månader.
  "Förödande", säger HRF.