Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2023-05-31">31 maj 2023</time>

Sista rycket i Vad sa-loppet: Spurta i mål med Clary, Stefan och Caroline

Vid midnatt går Vad sa-loppet i mål. Hjälp ditt lag i slutspurten!
Caroline cyklar för sin son Vidar, 5 år. Clary dansar zumba till minne av sin mamma, Eva. Stefan Bodin springer för sin egen och andra hörselskadades skull. En gåva från dig kan avgöra hela loppet.

I Vad sa-loppet finns det bara vinnare. Alla som deltar med en liten eller stor gåva bidrar till en bättre framtid för Sveriges hörselskadade.
Hjälp ”ditt” lag över mållinjen med en gåva i dag, innan loppet avslutas vid midnatt!

Stefans liv är ”ett jäkla springande”

Stefan Bodins lag i Vad sa-loppet heter ”Ett jäkla springande”. Nog för att Stefan, 44, är en engagerad löpare med många mil i benen, men lagnamnet handlar om hur han upplever sitt liv som hörselskadad:

– Jag springer fram och tillbaka och säger ”Va?” för att få grepp om vad människor runt mig säger.

Han är med i Vad sa-loppet för att skapa mer öppenhet kring hörselskador och för att stödja HRF.

– Jag hittade till HRF när jag sökte efter tips och råd. Jag läser i Auris om människor som har det som jag – och de har en drivkraft, de hittar strategier och sätt att klara sin vardag. Det har gjort mig väldigt tacksam över att jag faktiskt hör lite grand, berättar Stefan.

Clary vill stödja forskning och hörselvård

Clary stödjer HRF som månadsgivare. Hon dansar zumba i sitt Vad sa-lopp, till minne av sin mamma, Eva, som hade en grav hörselskada.

– Jag deltar för att stötta forskning och utveckling inom hörselvården, för att jag har sett hur hörselnedsättningen påverkade mammas liv. Jag ser också bland vänner och kolleger hur modernare hörhjälpmedel underlättar vardagen och gör att de kan klara arbetslivet lättare, berättar Clary.

Caroline spurtar för sonen Vidars framtid

När Caroline Åhman, mamma till hörselskadade 5-åringen Vidar, såg annonsen om Vad sa-loppet tvekade hon inte – det här var något hon och cykelentusiasterna på Ecab Bike Adventures ville vara med på. Därför genomförde de cykelloppet UppsalaLoopen, som en del av Vad sa-loppet, till förmån för HRF.

– Utomstående ser inte hur mycket en hörselskada påverkar livet, så det är bra att det uppmärksammas genom Vad sa-loppet. Vi kommer även att fortsätta stödja HRF resten av året, berättar Caroline i en Auris-intervju.

Caroline har varit i kontakt med HRFs rådgivningstjänst Hörsellinjen när hon har haft frågor och är nöjd med de svar hon fått där:

– Det behöver finnas en organisation som är fristående från region och kommun.

Relaterade nyheter

 • HRF lämnar plattformen X
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-12-19">19 december 2023</time>

  HRF lämnar plattformen X

  Nu lämnar Hörselskadades Riksförbund (HRF) sociala medier-plattformen X. Kontot är inte längre aktivt.
  HRF anser att X har blivit en konfliktskapande kanal, full av hat, hot och desinformation, som inte är förenligt med vad HRF står för.

 • Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-11-21">21 november 2023</time>

  Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond

  Fyra forskningsprojekt har beviljats sammanlagt över 1,1 miljoner kronor ur HRFs hörselforskningsfond. Pengarna går till forskning om anhörigas betydelse vid hörselrehabilitering, ljudmätningar anpassade för förskolebarn och hur CI-operationer kan ge bättre resultat. Varje år fördelar...

 • Nu tar HRF strid för krav på teleslingor
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-18">18 oktober 2023</time>

  Nu tar HRF strid för krav på teleslingor

  Nu mobiliserar HRF för att rädda teleslingorna.
  Boverket vill ta bort kravet på teleslinga eller motsvarande i publika lokaler, för att förenkla byggreglerna. Men försvinner kravet, då försvinner också hörselskadades delaktighet, konstaterar HRF.