Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2021-03-29">29 mars 2021</time>

Arbetsmarknadsministern talar på HRFs kongress

Porträtt på arbetsmarknadsminister Eva Nordmark med halvlångt mörkt hår, ljusblå kavaj och vit t-hirt.
Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S). Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Nu är det klart att arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) talar på HRFs kongress den 28 maj.
Och arbetslivsfrågorna är i högsta grad aktuella i HRF. ”Ett hållbart, hörselsmart arbetsliv” är ett av de fyra områden som förbundsstyrelsen vill prioritera under den kommande kongressperioden.

”Vi i HRF vill att fler hörselskadade ska få ett långt och utvecklande arbetsliv i full delaktighet. Ett hörselsmart arbetsliv är ett hållbart arbetsliv, som förebygger ohälsa och är till gagn för både individ och samhälle.”

Så inleds texten under ”Ett hållbart, hörselsmart arbetsliv”, som föreslås bli ett prioriterat område under nästa kongressperiod 2022-2025.

Talet livestreamas

Med tanke på detta bjöd förbundsstyrelsen in arbetsmarknadsminister Eva Nordmark att tala på HRFs kongress. Och nu har hon tackat ja.

På kongressens första dag, den 28 maj klockan 11.30, medverkar arbetsmarknadsminister på videolänk. Alla som önskar kommer att kunna ta del av hennes tal på HRFs webbplats, där hela kongressen livestreamas med skrivtolkning.

”Ta tillvara potentialen”

Eva Nordmark har deklarerat att hon är mån om att ”alla som kan arbeta ska arbeta”.

– Förutsättningarna för personer med funktionsnedsättning att kunna hitta, få och behålla ett arbete behöver förbättras ytterligare. Vi ska ta tillvara potentialen hos alla människor i Sverige, sa hon i ett pressmeddelande vid årsskiftet.

Färre får arbetshjälpmedel

Vilka förbättringar vill HRF se? Ja, inte minst rimliga regelverk för arbetshjälpmedel. Försäkringskassan har blivit mer restriktiva med att bevilja arbetshjälpmedel, vilket är förödande för arbetstagare med grav hörselnedsättning. Nu måste regeringen agera, anser HRF.

Läs mer om HRFs kongress 28-31 maj 2021 på HRFs kongresswebb.

Relaterade nyheter

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

 • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

  Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

  "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.