Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2021-03-29">29 mars 2021</time>

Arbetsmarknadsministern talar på HRFs kongress

Porträtt på arbetsmarknadsminister Eva Nordmark med halvlångt mörkt hår, ljusblå kavaj och vit t-hirt.
Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S). Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Nu är det klart att arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) talar på HRFs kongress den 28 maj.
Och arbetslivsfrågorna är i högsta grad aktuella i HRF. ”Ett hållbart, hörselsmart arbetsliv” är ett av de fyra områden som förbundsstyrelsen vill prioritera under den kommande kongressperioden.

”Vi i HRF vill att fler hörselskadade ska få ett långt och utvecklande arbetsliv i full delaktighet. Ett hörselsmart arbetsliv är ett hållbart arbetsliv, som förebygger ohälsa och är till gagn för både individ och samhälle.”

Så inleds texten under ”Ett hållbart, hörselsmart arbetsliv”, som föreslås bli ett prioriterat område under nästa kongressperiod 2022-2025.

Talet livestreamas

Med tanke på detta bjöd förbundsstyrelsen in arbetsmarknadsminister Eva Nordmark att tala på HRFs kongress. Och nu har hon tackat ja.

På kongressens första dag, den 28 maj klockan 11.30, medverkar arbetsmarknadsminister på videolänk. Alla som önskar kommer att kunna ta del av hennes tal på HRFs webbplats, där hela kongressen livestreamas med skrivtolkning.

”Ta tillvara potentialen”

Eva Nordmark har deklarerat att hon är mån om att ”alla som kan arbeta ska arbeta”.

– Förutsättningarna för personer med funktionsnedsättning att kunna hitta, få och behålla ett arbete behöver förbättras ytterligare. Vi ska ta tillvara potentialen hos alla människor i Sverige, sa hon i ett pressmeddelande vid årsskiftet.

Färre får arbetshjälpmedel

Vilka förbättringar vill HRF se? Ja, inte minst rimliga regelverk för arbetshjälpmedel. Försäkringskassan har blivit mer restriktiva med att bevilja arbetshjälpmedel, vilket är förödande för arbetstagare med grav hörselnedsättning. Nu måste regeringen agera, anser HRF.

Läs mer om HRFs kongress 28-31 maj 2021 på HRFs kongresswebb.

Relaterade nyheter

 • Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-11-21">21 november 2023</time>

  Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond

  Fyra forskningsprojekt har beviljats sammanlagt över 1,1 miljoner kronor ur HRFs hörselforskningsfond. Pengarna går till forskning om anhörigas betydelse vid hörselrehabilitering, ljudmätningar anpassade för förskolebarn och hur CI-operationer kan ge bättre resultat. Varje år fördelar...

 • Nu tar HRF strid för krav på teleslingor
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-18">18 oktober 2023</time>

  Nu tar HRF strid för krav på teleslingor

  Nu mobiliserar HRF för att rädda teleslingorna.
  Boverket vill ta bort kravet på teleslinga eller motsvarande i publika lokaler, för att förenkla byggreglerna. Men försvinner kravet, då försvinner också hörselskadades delaktighet, konstaterar HRF.

 • Akut audionombrist orsakar årslånga köer
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-13">13 oktober 2023</time>

  Akut audionombrist orsakar årslånga köer

  I större delen av landet måste hörselskadade nu vänta över ett år på hörapparatutprovning, för att det saknas audionomer. På sina håll är väntetiden uppåt 18-24 månader.
  "Förödande", säger HRF.