Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2021-03-29">29 mars 2021</time>

Arbetsmarknadsministern talar på HRFs kongress

Porträtt på arbetsmarknadsminister Eva Nordmark med halvlångt mörkt hår, ljusblå kavaj och vit t-hirt.
Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S). Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Nu är det klart att arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) talar på HRFs kongress den 28 maj.
Och arbetslivsfrågorna är i högsta grad aktuella i HRF. ”Ett hållbart, hörselsmart arbetsliv” är ett av de fyra områden som förbundsstyrelsen vill prioritera under den kommande kongressperioden.

”Vi i HRF vill att fler hörselskadade ska få ett långt och utvecklande arbetsliv i full delaktighet. Ett hörselsmart arbetsliv är ett hållbart arbetsliv, som förebygger ohälsa och är till gagn för både individ och samhälle.”

Så inleds texten under ”Ett hållbart, hörselsmart arbetsliv”, som föreslås bli ett prioriterat område under nästa kongressperiod 2022-2025.

Talet livestreamas

Med tanke på detta bjöd förbundsstyrelsen in arbetsmarknadsminister Eva Nordmark att tala på HRFs kongress. Och nu har hon tackat ja.

På kongressens första dag, den 28 maj klockan 11.30, medverkar arbetsmarknadsminister på videolänk. Alla som önskar kommer att kunna ta del av hennes tal på HRFs webbplats, där hela kongressen livestreamas med skrivtolkning.

”Ta tillvara potentialen”

Eva Nordmark har deklarerat att hon är mån om att ”alla som kan arbeta ska arbeta”.

– Förutsättningarna för personer med funktionsnedsättning att kunna hitta, få och behålla ett arbete behöver förbättras ytterligare. Vi ska ta tillvara potentialen hos alla människor i Sverige, sa hon i ett pressmeddelande vid årsskiftet.

Färre får arbetshjälpmedel

Vilka förbättringar vill HRF se? Ja, inte minst rimliga regelverk för arbetshjälpmedel. Försäkringskassan har blivit mer restriktiva med att bevilja arbetshjälpmedel, vilket är förödande för arbetstagare med grav hörselnedsättning. Nu måste regeringen agera, anser HRF.

Läs mer om HRFs kongress 28-31 maj 2021 på HRFs kongresswebb.

Relaterade nyheter

 • 4,1 miljoner till HRFs ”folkrörelse” för mer autotextning
  Man med gula hörlurar framför datorn, med ansiktet bortvänt.
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2022-05-02">2 maj 2022</time>

  4,1 miljoner till HRFs ”folkrörelse” för mer autotextning

  Nu får HRF drygt 4 miljoner kronor ur Allmänna arvsfonden till projektet "Alla kan texta!". Målet är att göra autotextning till något av en folkrörelse i det offentliga Sverige, i samarbete med en rad kommuner, regioner, myndigheter, företag och andra aktörer.

 • Leslie, 103, blev äldst i världen att få CI
  Äldre man med munskydd.
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2022-04-19">19 april 2022</time>

  Leslie, 103, blev äldst i världen att få CI

  På sin 103-årsdag gick Leslie Hodgson in på ett sjukhus i England och bad om att få ett cochleaimplantat. Hans önskan blev uppfylld. I mars blev Leslie den äldste i världen som fått ett CI.

 • ”Bistå flyktingar med funktionsnedsättning!”
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2022-03-30">30 mars 2022</time>

  ”Bistå flyktingar med funktionsnedsättning!”

  Regeringen måste "skyndsamt fatta beslut" om att bistå flyktingar från Ukraina med hjälpmedel, läkemedel samt rehabilitering och habilitering. Det skriver Funktionsrätt Sverige, Hörselskadades Riksförbund och åtta andra organisationer i ett brev till socialministern.