Vad blir ditt Vad sa-lopp?

Vad sa-loppet är ett unikt motionslopp. Det viktiga är inte hur man rör sig framåt – det är att man gör det. Genomför gärna ditt lopp tillsammans med andra och be alla du känner att vara med. Här får du inspiration inför planeringen av ditt eget Vad sa-lopp.

Fundera på en aktivitet som skulle vara rolig för dig och dina vänner under Vad sa-loppet och ta gärna hjälp av förslagen nedan. Låt dig dock inte begränsas av förslagen – du har säkert egna idéer på vad ett lyckat Vad sa-lopp skulle kunna vara.

Så blir er aktivitet tillgänglig

Syftet med Vad sa-loppet är att öka medvetenheten kring hörselskador och hörselskadade – och att göra det på ett roligt sätt.

Vad sa-loppet på Facebook

Tips! Gå med i Vad sa-loppsgruppen på Facebook – där får ni fler idéer om aktiviteter.

Viktiga datum

  • Från och med den 3 maj kan du registrera lag och aktiviteter på vadsaloppet.se. När du har skapat ett lag får du en länk till deltagaranmälan som du kan sprida till vänner och bekanta.
  • Den 10 maj öppnar anmälan för deltagare.
  • Den 31 maj går Vad sa-loppet i mål!

Förslag på aktiviteter

En gemensam vårpromenad

Välj ett trevligt vandringsstråk en bit bort från buller. Låt den som rör sig minst fort sätta tempot, eller dela upp er. Gå en kilometer eller tio? Det avgör ni. Be deltagarna ta med fikakorg och ha en gemensam avslutning.

En tipspromenad

En tipspromenad är ett utmärkt sätt att komma ut och röra sig på och prata hörsel. HRF har förberett en tipspromenad med hörselskadetema – skriv ut och sätt upp den på träd utmed en snitslad bana. 

Be deltagarna ta fikakorg och beställ pennor och muggar i HRFs webbshop inför promenaden.

Jogga

Hitta en lagom lång runda att jogga på. Visst kan ni tävla – den som lagt manken till mest är den som vinner, även om det tagit en god timme att ta sig en kilometer. Heja på varandra och glöm inte sportdryck och fikakorg. En joggingrunda kan med fördel vara samma sak som en tipspromenad.

Låt fantasin flöda

Det är bara fantasin som sätter gränsen för vad ditt Vad sa-lopp skulle kunna vara. Till exempel kan en aktivitet pågå under en längre tid och behöver inte genomföras av alla deltagare samtidigt. Starta laget ”Vi som tar trapporna” och sätt som mål att deltagarna ska ta trapporna istället för hissen under kampanjperioden. Du vill kanske göra en run-streak och springa 1.6 km under en period – starta ett lag och bjud in andra till att vara med.

Starta ett lag med en kompis som bor långt bort starta ett videosamtal när ni ska genomföra er aktivitet.

Lycka till med planeringen av ditt Vad sa-lopp!