Kvinna i 60-årsåldern med rött renhornsdiadem på huvudet tittar ut genom fönster och ser tankfull och ledsen ut.

Ge en julklapp som gör att julen hörs bättre

Vill du ge bort en julklapp som verkligen gör skillnad?
När du ger en gåva till Hörselskadades Riksförbund i jul kan du ladda ner ett fint gåvoblad att ge bort. Ett fint sätt att visa omtanke, som bidrar till ökad delaktighet för alla som har en hörselskada.

Över 1,5 miljoner svenskar har en hörselskada. Det är människor i hela landet, i alla åldrar – såväl barn och yrkesverksamma som pensionärer.

För många är julen en svår tid. En tid av glöggmingel, middagar och julkalas, då samtalen hörs för dåligt. En tid då hörselskadade ofta befinner sig mitt i gemenskapen, men ändå hamnar utanför.

Ge en julgåva i dag och stöd HRFs arbete för att bryta utanförskapet och skapa delaktighet. Tillsammans ser vi till att julen hörs bättre.

Så här bidrar din gåva till ett bättre liv för hörselskadade

Livsviktig rådgivning. Varje år hjälper HRFs rådgivare på Hörsellinjen tusentals hörselskadade. Vi ger råd och stöd om hörselvård, hjälpmedel, tinnitus, tillgänglighet och mycket annat. Vi visar vägen till ett bättre liv. Din julgåva gör att Hörsellinjen kan hjälpa fler!

Hörselvård att lita på. Hörselvård är livsviktigt för hörselskadade. En förutsättning för att kunna leva, jobba, studera – och prata med nära och kära i jul. Men många får inte den hörselvård de behöver och skillnaderna i landet är stora. Hjälp oss ändra på det!

Full delaktighet. Textning, teleslingor och god hörbarhet gör att hörselskadade kan se Kalla Anka på julafton, gå på föreläsningen och skratta på teatern. Ändå är det ingen självklarhet. Många stängs ute. Dagligen. Låt oss riva hindren!

Tryggt stöd på äldre da’r. Bra, praktiskt stöd med hörapparater och hörhjälpmedel för tv, telefon med mera gör att äldre hörselskadade håller sig friska och blir mer delaktiga. Din julgåva bidrar till att vi kan utbilda fler hörselinstruktörer.

Ny, banbrytande hörselforskning. Varje år delar HRFs hörselforskningsfond ut anslag till viktig forskning som bidrar till nya tekniska och medicinska möjligheter för hörselskadade. Din julgåva till HRF bidrar till forskning som ger ökad delaktighet!

Kvinna med mörkt hår och glasögon bakom disk tittar koncentrerat på äldre kvinna med munskydd.

Ett hörselsmart, hållbart arbetsliv. Över 720 000 av Sveriges arbetstagare har en hörselskada. Många sliter med att höra och drabbas av ohälsa, helt i onödan. Med din hjälp kan vi se till att fler får det stöd de behöver, i tid.

Vi har 90-konto

Hörselskadades Riksförbund (HRF) har 90-konto, vilket innebär att
vår verksamhet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll.

Vill ditt företag stödja HRF med en julgåva?
Vi erbjuder just nu tre företagspaket i vår webbutik.
Vid frågor, kontakta Jenny Höglund, enhetschef Insamling och marknad: jenny.hoglund@hrf.se