Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2020-09-13">13 september 2020</time>

Webbsända ”HRF Talks” får premiär under Hörselveckan

Annons

Den 12-18 oktober är det dags för Hörselveckan, med nya satsningen ”HRF Talks”. Under en vecka bjuder HRF på sju spännande, webbsända ”talks”. Sju föredrag om och för hörselskadade som bjuder på kunskap, inspiration och hörselsmarta idéer.

Nu kommer Hörselveckan hem till medlemmar och andra intresserade, med nysatsningen ”HRF Talks”.

Varje dag under Hörselveckan, den 12–18 oktober, webbsänds ett föredrag på cirka 20-30 minuter med någon intressant person. Varje ”talk” textas och såväl medlemmar som icke medlemmar är välkomna att titta.

Banbrytande forskare

Programmet släpps i slutet av september, men det står redan nu klart att en av dagarna sänds Hörselforskningsfondens utdelning av Stora Hörselpriset, följt av ett föredrag med pristagaren – en banbrytande forskare inom hörselområdet.

Spännande föredrag

Även de andra dagarna blir det spännande ”talks” med såväl världsledande forskare som ”vanliga” hörselskadade med något att berätta. Det handlar bland annat om nya rön, att göra skillnad och den spännande resan till ett hörselsmart liv.

Inspiration och hörselsmarta idéer

Tanken är att HRF Talks ska bjuda på ”kunskap, inspiration och hörselsmarta idéer”. En liten positiv vitamininjektion som engagerar och stimulerar – och kanske också kan ge nya medlemmar.

Lokala, coronasäkra aktiviteter

Under Hörselveckan brukar HRF runt om i landet bjuda in till hörseltester, föredrag, informationsträffar och andra aktiviteter. I år blir det lite annorlunda, på grund av coronapandemin, men en del föreningar och distrikt är i full gång med att planera digitala aktiviteter eller arrangemang med möjlighet att hålla smittsäkert avstånd.

Relaterade nyheter

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

 • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

  Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

  "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.