Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2020-09-13">13 september 2020</time>

Webbsända ”HRF Talks” får premiär under Hörselveckan

Annons

Den 12-18 oktober är det dags för Hörselveckan, med nya satsningen ”HRF Talks”. Under en vecka bjuder HRF på sju spännande, webbsända ”talks”. Sju föredrag om och för hörselskadade som bjuder på kunskap, inspiration och hörselsmarta idéer.

Nu kommer Hörselveckan hem till medlemmar och andra intresserade, med nysatsningen ”HRF Talks”.

Varje dag under Hörselveckan, den 12–18 oktober, webbsänds ett föredrag på cirka 20-30 minuter med någon intressant person. Varje ”talk” textas och såväl medlemmar som icke medlemmar är välkomna att titta.

Banbrytande forskare

Programmet släpps i slutet av september, men det står redan nu klart att en av dagarna sänds Hörselforskningsfondens utdelning av Stora Hörselpriset, följt av ett föredrag med pristagaren – en banbrytande forskare inom hörselområdet.

Spännande föredrag

Även de andra dagarna blir det spännande ”talks” med såväl världsledande forskare som ”vanliga” hörselskadade med något att berätta. Det handlar bland annat om nya rön, att göra skillnad och den spännande resan till ett hörselsmart liv.

Inspiration och hörselsmarta idéer

Tanken är att HRF Talks ska bjuda på ”kunskap, inspiration och hörselsmarta idéer”. En liten positiv vitamininjektion som engagerar och stimulerar – och kanske också kan ge nya medlemmar.

Lokala, coronasäkra aktiviteter

Under Hörselveckan brukar HRF runt om i landet bjuda in till hörseltester, föredrag, informationsträffar och andra aktiviteter. I år blir det lite annorlunda, på grund av coronapandemin, men en del föreningar och distrikt är i full gång med att planera digitala aktiviteter eller arrangemang med möjlighet att hålla smittsäkert avstånd.

Relaterade nyheter

 • Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-11-21">21 november 2023</time>

  Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond

  Fyra forskningsprojekt har beviljats sammanlagt över 1,1 miljoner kronor ur HRFs hörselforskningsfond. Pengarna går till forskning om anhörigas betydelse vid hörselrehabilitering, ljudmätningar anpassade för förskolebarn och hur CI-operationer kan ge bättre resultat. Varje år fördelar...

 • Nu tar HRF strid för krav på teleslingor
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-18">18 oktober 2023</time>

  Nu tar HRF strid för krav på teleslingor

  Nu mobiliserar HRF för att rädda teleslingorna.
  Boverket vill ta bort kravet på teleslinga eller motsvarande i publika lokaler, för att förenkla byggreglerna. Men försvinner kravet, då försvinner också hörselskadades delaktighet, konstaterar HRF.

 • Akut audionombrist orsakar årslånga köer
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-13">13 oktober 2023</time>

  Akut audionombrist orsakar årslånga köer

  I större delen av landet måste hörselskadade nu vänta över ett år på hörapparatutprovning, för att det saknas audionomer. På sina håll är väntetiden uppåt 18-24 månader.
  "Förödande", säger HRF.