Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2016-01-25">25 januari 2016</time>

Webbsänd ”hearing” med ordförandekandidater

Vem blir HRFs näste förbundsordförande? HRFs valberedning presenterar tre kandidater för HRFs föreningar och distrikt vid fem ”hearings” under januari och februari. En av utfrågningarna webbsänds med skrivtolkning och teckenspråkstolkning den 6–9 februari, på HRFs kongresswebb.

test_dator.img_assist_custom-225x215
Snart är det dags för HRFs kongress, då HRF ska välja ny förbundsordförande. De närmaste veckorna presenterar valberedningen tre kandidater vid fem ”hearings” runt om i landet. Dessa utfrågningar sker den 23 januari–13 februari på fem orter i landet: Borlänge, Stockholm, Hässleholm, Nässjö och Skellefteå. HRFs föreningar och distrikt bjuds in att skicka deltagare till utfrågningarna.

Webbsänd hearing

Lördagen den 6 februari med start klockan 13.00 sänds utfrågningen i Hässleholm live på HRFs kongresswebb. Sändningen sänds med skrivtolkning och teckenspråkstolkning och finns att se på webben till och med tisdagen den 9 februari.

Läs mer om ”hearingarna” och se webbsändningen

Relaterade nyheter

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

 • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

  Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

  "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.