Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2016-01-25">25 januari 2016</time>

Webbsänd ”hearing” med ordförandekandidater

Vem blir HRFs näste förbundsordförande? HRFs valberedning presenterar tre kandidater för HRFs föreningar och distrikt vid fem ”hearings” under januari och februari. En av utfrågningarna webbsänds med skrivtolkning och teckenspråkstolkning den 6–9 februari, på HRFs kongresswebb.

test_dator.img_assist_custom-225x215
Snart är det dags för HRFs kongress, då HRF ska välja ny förbundsordförande. De närmaste veckorna presenterar valberedningen tre kandidater vid fem ”hearings” runt om i landet. Dessa utfrågningar sker den 23 januari–13 februari på fem orter i landet: Borlänge, Stockholm, Hässleholm, Nässjö och Skellefteå. HRFs föreningar och distrikt bjuds in att skicka deltagare till utfrågningarna.

Webbsänd hearing

Lördagen den 6 februari med start klockan 13.00 sänds utfrågningen i Hässleholm live på HRFs kongresswebb. Sändningen sänds med skrivtolkning och teckenspråkstolkning och finns att se på webben till och med tisdagen den 9 februari.

Läs mer om ”hearingarna” och se webbsändningen

Relaterade nyheter

 • Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-11-21">21 november 2023</time>

  Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond

  Fyra forskningsprojekt har beviljats sammanlagt över 1,1 miljoner kronor ur HRFs hörselforskningsfond. Pengarna går till forskning om anhörigas betydelse vid hörselrehabilitering, ljudmätningar anpassade för förskolebarn och hur CI-operationer kan ge bättre resultat. Varje år fördelar...

 • Nu tar HRF strid för krav på teleslingor
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-18">18 oktober 2023</time>

  Nu tar HRF strid för krav på teleslingor

  Nu mobiliserar HRF för att rädda teleslingorna.
  Boverket vill ta bort kravet på teleslinga eller motsvarande i publika lokaler, för att förenkla byggreglerna. Men försvinner kravet, då försvinner också hörselskadades delaktighet, konstaterar HRF.

 • Akut audionombrist orsakar årslånga köer
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-13">13 oktober 2023</time>

  Akut audionombrist orsakar årslånga köer

  I större delen av landet måste hörselskadade nu vänta över ett år på hörapparatutprovning, för att det saknas audionomer. På sina håll är väntetiden uppåt 18-24 månader.
  "Förödande", säger HRF.