Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2018-02-14">14 februari 2018</time>

Visa hörselsmart omtanke på Alla hjärtans dag!

Röd bild med vita hjärtan. Text: "Så hör vi bättre ihop"

Så här på ”Alla hjärtans dag” vill vi gärna visa omtanke om de vi håller av. Här kommer lite inspiration! Sju hörselsmarta tips för Alla hjärtans dag – och alla andra dagar.

Träffas på en ljudsmart restaurang

Låt inte oro för hörselproblem hindra er från att gå ut och äta en stämningsfull Alla hjärtans dag-middag. Välj ett ställe med bra ljudmiljö, be att få sitta vid ett lugnt och avskilt bord, och våga säga till om störande bakgrundsmusik.

Se en textad film på bio

Ska du på dejt med drömpartnern? Varför inte gå på en träff med textad bio? Numera är nästan alla svenska filmer textade.

Uppmärksam är omtänksam

Gör vardagen lite enklare för varandra. Till exempel: Kanske kan du använda teleslinga istället för att skruva upp tv-volymen extra högt? Plocka fram text-tv-texten för din älskades skull. Var uppmärksam och försök förstå när den du håller av inte uppfattar vad som sägs.

Kärleksbrev som gör skillnad

Få saker är så romantiska som små skriftliga meddelanden – en gullig post-it, ett sms. Om historiens mest berömda kärlekspar kunde fatta pennan i tid och otid för att kommunicera med den de tyckte om – varför skulle då inte du och din vän kunna göra samma sak? Undvik onödiga missförstånd och skriv ner det viktiga!

Tala kärlekens språk, med tecken

Det finns många sätt att uttrycka kärlek. Att tillsammans gå en TSS-kurs eller teckenspråkskurs för att stärka er kommunikation kan betyda mycket! Några tecken i rättan tid är både praktiskt i vardagens samtal och visar att du bryr dig om.

Skaffa hörapparater

Är du en av dem som länge gått och hört dåligt, utan att skaffa hörapparater? Nu är det dags att ta klivet. Fungerande kommunikation är viktigt för alla relationer. Visa omtanke om dina närmaste genom att ta tag i din hörselsituation.

Spara med hjärtat

Om du sparar i Swedbank Robur Humanfond kan du låta HRF få två procent av ditt sparkapital varje år. Det är ett fint sätt att visa kärlek till både barn och vuxna med hörselskador. Läs mer om hur du kan spara med hjärtat och stödja HRFs arbete!

Relaterade nyheter

 • Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-11-21">21 november 2023</time>

  Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond

  Fyra forskningsprojekt har beviljats sammanlagt över 1,1 miljoner kronor ur HRFs hörselforskningsfond. Pengarna går till forskning om anhörigas betydelse vid hörselrehabilitering, ljudmätningar anpassade för förskolebarn och hur CI-operationer kan ge bättre resultat. Varje år fördelar...

 • Nu tar HRF strid för krav på teleslingor
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-18">18 oktober 2023</time>

  Nu tar HRF strid för krav på teleslingor

  Nu mobiliserar HRF för att rädda teleslingorna.
  Boverket vill ta bort kravet på teleslinga eller motsvarande i publika lokaler, för att förenkla byggreglerna. Men försvinner kravet, då försvinner också hörselskadades delaktighet, konstaterar HRF.

 • Akut audionombrist orsakar årslånga köer
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-13">13 oktober 2023</time>

  Akut audionombrist orsakar årslånga köer

  I större delen av landet måste hörselskadade nu vänta över ett år på hörapparatutprovning, för att det saknas audionomer. På sina håll är väntetiden uppåt 18-24 månader.
  "Förödande", säger HRF.