Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2021-02-11">11 februari 2021</time>

Visa hörselsmart kärlek på Alla hjärtans dag!

I samband med Alla hjärtans dag vill vi gärna visa omtanke om de vi håller av. Här kommer lite inspiration! Sju hörselsmarta tips för Alla hjärtans dag – och alla andra dagar.

Se en romantisk komedi

Kanske tycker du att Alla hjärtans dag firas allra bäst framför en romantisk film med text? Brukar du gå på bio under dejten? Varför inte se en textad film hemma istället? Välj en passande playtjänst på datorn (eller annan enhet), slå på textningen om den inte redan finns aktiverad och kura ihop er i soffan med något gott att äta.

Uppmärksam är omtänksam

Gör vardagen lite enklare för varandra. Till exempel: Kanske kan du använda teleslinga istället för att skruva upp tv-volymen extra högt? Plocka fram textningen för din älskades skull. Var uppmärksam och försök förstå när den du håller av inte uppfattar vad som sägs.

Kärleksbrev som gör skillnad

Få saker är så romantiska som små skriftliga meddelanden – en gullig post-it, ett sms. Om historiens mest berömda kärlekspar kunde fatta pennan i tid och otid för att kommunicera med den de tyckte om – varför skulle då inte du och din vän kunna göra samma sak? Undvik onödiga missförstånd och skriv ner det viktiga!

Tala kärlekens språk, med tecken

Det finns flera sätt att uttrycka sin kärlek. Att tillsammans lära er TSS eller teckenspråk för att stärka er kommunikation kan betyda mycket! Några tecken i rättan tid är både praktiskt i vardagens samtal och visar att du bryr dig om. Det finns flera vägar att gå, till exempel kan ni läsa en kurs på distans på folkhögskolan. Om de inte har någon kurs på gång där du bor så kan du själv dra igång en studiecirkel tillsammans med andra. Kontakta studieförbunden och fråga om de har kurser i teckenspråk eller TSS

Lyssna på din älskade

Är du dålig på att använda dina hörapparater? Säger du istället ”va” hela tiden och låter din älskade upprepa sig igen och igen och igen? Det är i så fall något som verkligen nöter på relationer. Så visa den du har kär att du bryr dig om vad hen säger – använd hörapparaterna hela tiden. Och om de inte funkar så bra för dig – boka tid hos hörselvården! Det finns bra hjälp att få.

Spara med hjärtat

Om du sparar i Swedbank Robur Humanfond kan du låta HRF få två procent av ditt sparkapital varje år. Det är ett fint sätt att visa kärlek till både barn och vuxna med hörselskador. Läs mer om hur du kan spara med hjärtat och stödja HRFs arbete!

Swisha en hjärtevarm gåva!

Ge den du har kär en fin gåva på Alla hjärtans dag:  Swisha en gåva till 900 07 38, så stödjer du Hörselskadades Riksförbund och vårt viktiga arbete för att alla ska kunna vara delaktiga!

Relaterade nyheter

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

 • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

  Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

  "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.