Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2021-02-11">11 februari 2021</time>

Visa hörselsmart kärlek på Alla hjärtans dag!

I samband med Alla hjärtans dag vill vi gärna visa omtanke om de vi håller av. Här kommer lite inspiration! Sju hörselsmarta tips för Alla hjärtans dag – och alla andra dagar.

Se en romantisk komedi

Kanske tycker du att Alla hjärtans dag firas allra bäst framför en romantisk film med text? Brukar du gå på bio under dejten? Varför inte se en textad film hemma istället? Välj en passande playtjänst på datorn (eller annan enhet), slå på textningen om den inte redan finns aktiverad och kura ihop er i soffan med något gott att äta.

Uppmärksam är omtänksam

Gör vardagen lite enklare för varandra. Till exempel: Kanske kan du använda teleslinga istället för att skruva upp tv-volymen extra högt? Plocka fram textningen för din älskades skull. Var uppmärksam och försök förstå när den du håller av inte uppfattar vad som sägs.

Kärleksbrev som gör skillnad

Få saker är så romantiska som små skriftliga meddelanden – en gullig post-it, ett sms. Om historiens mest berömda kärlekspar kunde fatta pennan i tid och otid för att kommunicera med den de tyckte om – varför skulle då inte du och din vän kunna göra samma sak? Undvik onödiga missförstånd och skriv ner det viktiga!

Tala kärlekens språk, med tecken

Det finns flera sätt att uttrycka sin kärlek. Att tillsammans lära er TSS eller teckenspråk för att stärka er kommunikation kan betyda mycket! Några tecken i rättan tid är både praktiskt i vardagens samtal och visar att du bryr dig om. Det finns flera vägar att gå, till exempel kan ni läsa en kurs på distans på folkhögskolan. Om de inte har någon kurs på gång där du bor så kan du själv dra igång en studiecirkel tillsammans med andra. Kontakta studieförbunden och fråga om de har kurser i teckenspråk eller TSS

Lyssna på din älskade

Är du dålig på att använda dina hörapparater? Säger du istället ”va” hela tiden och låter din älskade upprepa sig igen och igen och igen? Det är i så fall något som verkligen nöter på relationer. Så visa den du har kär att du bryr dig om vad hen säger – använd hörapparaterna hela tiden. Och om de inte funkar så bra för dig – boka tid hos hörselvården! Det finns bra hjälp att få.

Spara med hjärtat

Om du sparar i Swedbank Robur Humanfond kan du låta HRF få två procent av ditt sparkapital varje år. Det är ett fint sätt att visa kärlek till både barn och vuxna med hörselskador. Läs mer om hur du kan spara med hjärtat och stödja HRFs arbete!

Swisha en hjärtevarm gåva!

Ge den du har kär en fin gåva på Alla hjärtans dag:  Swisha en gåva till 900 07 38, så stödjer du Hörselskadades Riksförbund och vårt viktiga arbete för att alla ska kunna vara delaktiga!

Relaterade nyheter

 • Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-11-21">21 november 2023</time>

  Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond

  Fyra forskningsprojekt har beviljats sammanlagt över 1,1 miljoner kronor ur HRFs hörselforskningsfond. Pengarna går till forskning om anhörigas betydelse vid hörselrehabilitering, ljudmätningar anpassade för förskolebarn och hur CI-operationer kan ge bättre resultat. Varje år fördelar...

 • Nu tar HRF strid för krav på teleslingor
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-18">18 oktober 2023</time>

  Nu tar HRF strid för krav på teleslingor

  Nu mobiliserar HRF för att rädda teleslingorna.
  Boverket vill ta bort kravet på teleslinga eller motsvarande i publika lokaler, för att förenkla byggreglerna. Men försvinner kravet, då försvinner också hörselskadades delaktighet, konstaterar HRF.

 • Akut audionombrist orsakar årslånga köer
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-13">13 oktober 2023</time>

  Akut audionombrist orsakar årslånga köer

  I större delen av landet måste hörselskadade nu vänta över ett år på hörapparatutprovning, för att det saknas audionomer. På sina håll är väntetiden uppåt 18-24 månader.
  "Förödande", säger HRF.