Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2018-05-28">28 maj 2018</time>

Värvarvinnare fördubblade medlemsantalet

En man och en kvinna med blommor och diplom står på var sin sida av en man

”Se varje medlem!” Det är det vinnande konceptet för två föreningar i Skaraborg som nu har korats till HRFs bästa medlemsvärvare 2017. HRF Falköping fördubblade sitt medlemsantal och HRF Norra Skaraborg värvade hela 139 medlemmar.

På lördagen samlades representanter från hela HRF-Sverige på förbundsmöte i Jönköping. I samband med det belönades HRF-föreningarna i Falköping och Norra Skaraborg med diplom, blommor och 5000 kronor vardera, för sin framgångsrika medlemsvärvning 2017.

Växte med 103,5 procent

Hörselskadades förening i Falköping fördubblade sitt medlemsantal förra året – växte med så mycket som 103,5 procent! (97 nya medlemmar) De vann därmed HRFs värvartävling i kategorin ”störst ökning i procent”. I den andra kategorin, ”flest nya medlemmar”, vann Norra Skaraborg som fick hela 139 nya medlemmar under 2017.

”Varje medlem är viktig!”

Att Skaraborg lyckas så bra med sin medlemsvärvning beror på distriktsordförande Bengt Gereonsson, säger Margareta Nils.son. Han var tidigare ordförande för Norra Skaraborg, men blev istället ordförande för Falköpingsföreningen, för att rädda kvar den lilla föreningen. Då började även den föreningen växa, och snabbt.

Hemligheten bakom framgången är starkt medlemsprogram, billiga batterier och att alltid se den enskilde medlemmen, berättar Agne Fröjdh, ordförande för HRF Norra Skaraborg:
– Varje medlem är viktig!

Bilden: Agne Fröjd, HRF Norra Skaraborg, förbundsordförande Mattias Lundekvam, Bengt Gereonsson, distriktsordförande Skaraborg och ordförande HRF Falköping, Margareta Nilsson, HRF Falköping. 

Länkar

Skaraborgsföreningar kammade hem vinster (Mariestads-Tidningen 2018-05-28)

Relaterade nyheter

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

 • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

  Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

  "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.