Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2015-02-06">6 februari 2015</time>

Succé för tolkad webbsändning med HRFs ordförandekandidater

På lördagen var det premiär för HRFs första, fullt tillgängliga webbsändning, när valberedningen anordnade en ”hearing” med de tre främsta ordförandekandidaterna. Du kan se utfrågningen på HRFs kongresswebb till och med tisdagen den 9 februari – med skriv- och teckenspråkstolkning!

”Varför skulle du bli en bra förbundsordförande?” Det var en av de frågor som ställdes på lördagen, då HRF livesände på webben från valberedningens ”hearing” i Hässleholm. De som svarade var de tre som har fått flest nomineringar till uppdraget som HRFs nästa förbundsordförande: Mattias Lundgren, Eva Sten och Agneta Österman.

Webbsändningen blev mycket uppskattad av HRFare runt om i landet, eftersom den var fullt tillgänglig med både skrivtolkning och teckenspråkstolkning.

Se hela utfrågningen på HRFs kongresswebb till och med tisdagen den 9 februari!

Fem ”hearings”

I maj ska HRFs kongress välja ny förbundsordförande för de kommande fyra åren. Valberedningen arrangerar därför utfrågningar, ”hearings”, med de ledande kandidaterna den 23 januari–13 februari på fem orter i landet: Borlänge, Stockholm, Hässleholm, Nässjö och Skellefteå. Hit har de bjudit in representanter för föreningar och distrikt, som får möjlighet att ställa frågor tillsammans med valberedningen och bilda sig en uppfattning om kandidaterna.

Premiär för tillgänglig webbsändning

För att hela HRF-Sverige, såväl förtroendevalda som andra medlemmar, skulle kunna följa utfrågningen livesände HRF från ”hearingen” i Hässleholm. Det blev en uppvisning i tillgänglighet, eftersom sändningen skrivtolkades och teckenspråkstolkades. Det här var första gången förbundet provade detta upplägg och lösningen kommer troligen att användas igen framöver för att öka delaktigheten i organisationen.

Hearingen i Hässleholm kan ses på kongresswebben till och med den 9 februari.

Mer om valberedningens ”hearings”.

Relaterade nyheter

  • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
    Kategori: Nyhet
    Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

    Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

    Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

  • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
    Kategori: Nyhet
    Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

    Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

    Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
    – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

  • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
    Kategori: Nyhet
    Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

    Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

    "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.