Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2015-02-06">6 februari 2015</time>

Succé för tolkad webbsändning med HRFs ordförandekandidater

På lördagen var det premiär för HRFs första, fullt tillgängliga webbsändning, när valberedningen anordnade en ”hearing” med de tre främsta ordförandekandidaterna. Du kan se utfrågningen på HRFs kongresswebb till och med tisdagen den 9 februari – med skriv- och teckenspråkstolkning!

”Varför skulle du bli en bra förbundsordförande?” Det var en av de frågor som ställdes på lördagen, då HRF livesände på webben från valberedningens ”hearing” i Hässleholm. De som svarade var de tre som har fått flest nomineringar till uppdraget som HRFs nästa förbundsordförande: Mattias Lundgren, Eva Sten och Agneta Österman.

Webbsändningen blev mycket uppskattad av HRFare runt om i landet, eftersom den var fullt tillgänglig med både skrivtolkning och teckenspråkstolkning.

Se hela utfrågningen på HRFs kongresswebb till och med tisdagen den 9 februari!

Fem ”hearings”

I maj ska HRFs kongress välja ny förbundsordförande för de kommande fyra åren. Valberedningen arrangerar därför utfrågningar, ”hearings”, med de ledande kandidaterna den 23 januari–13 februari på fem orter i landet: Borlänge, Stockholm, Hässleholm, Nässjö och Skellefteå. Hit har de bjudit in representanter för föreningar och distrikt, som får möjlighet att ställa frågor tillsammans med valberedningen och bilda sig en uppfattning om kandidaterna.

Premiär för tillgänglig webbsändning

För att hela HRF-Sverige, såväl förtroendevalda som andra medlemmar, skulle kunna följa utfrågningen livesände HRF från ”hearingen” i Hässleholm. Det blev en uppvisning i tillgänglighet, eftersom sändningen skrivtolkades och teckenspråkstolkades. Det här var första gången förbundet provade detta upplägg och lösningen kommer troligen att användas igen framöver för att öka delaktigheten i organisationen.

Hearingen i Hässleholm kan ses på kongresswebben till och med den 9 februari.

Mer om valberedningens ”hearings”.

Relaterade nyheter

 • Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-11-21">21 november 2023</time>

  Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond

  Fyra forskningsprojekt har beviljats sammanlagt över 1,1 miljoner kronor ur HRFs hörselforskningsfond. Pengarna går till forskning om anhörigas betydelse vid hörselrehabilitering, ljudmätningar anpassade för förskolebarn och hur CI-operationer kan ge bättre resultat. Varje år fördelar...

 • Nu tar HRF strid för krav på teleslingor
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-18">18 oktober 2023</time>

  Nu tar HRF strid för krav på teleslingor

  Nu mobiliserar HRF för att rädda teleslingorna.
  Boverket vill ta bort kravet på teleslinga eller motsvarande i publika lokaler, för att förenkla byggreglerna. Men försvinner kravet, då försvinner också hörselskadades delaktighet, konstaterar HRF.

 • Akut audionombrist orsakar årslånga köer
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-13">13 oktober 2023</time>

  Akut audionombrist orsakar årslånga köer

  I större delen av landet måste hörselskadade nu vänta över ett år på hörapparatutprovning, för att det saknas audionomer. På sina håll är väntetiden uppåt 18-24 månader.
  "Förödande", säger HRF.