Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2015-03-26">26 mars 2015</time>

Sture Högosta belönas med Silverörat

Sture Högosta, teknisk audiolog i Dalarna, har i dag tilldelats Silverörat för stora insatser inom det audiologiska området, på kongressen TeMA hörsel i Malmö. Logoped Cecilia Nakeva von Mentzer tilldelades Arnbrinks utmärkelse för sin doktorsavhandling om barns språkutveckling.

sture_hogosta2.mellan
Silverörat, som har delats ut sedan 1977, är en utmärkelse som Svenska Audiologiska Sällskapet (SAS) delar ut årligen. Årets vinnare, tekniske audiologen Sture Högosta, har bland annat implementerat och utvecklat Auditbase, en programvara, som används av i stort sett alla landsting.

– Roligt att han får priset, Sture är en person som varit viktig för hörselvårdens utveckling och vi har haft ett gott samarbete genom alla år, säger Hans Ericson, generalsekreterare på HRF.

Även Arnbrinks utmärkelse har delats ut på TeMA hörsel 2015. I år gick priset, till Cecilia Nakeva von Mentzer för hennes doktorsavhandling om språkutveckling hos barn.

Information och kriterier för Silverörat.

Information och kriterier för Arnbrinks utmärkelse.

Relaterade nyheter

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

 • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

  Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

  "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.