Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2015-03-26">26 mars 2015</time>

Sture Högosta belönas med Silverörat

Sture Högosta, teknisk audiolog i Dalarna, har i dag tilldelats Silverörat för stora insatser inom det audiologiska området, på kongressen TeMA hörsel i Malmö. Logoped Cecilia Nakeva von Mentzer tilldelades Arnbrinks utmärkelse för sin doktorsavhandling om barns språkutveckling.

sture_hogosta2.mellan
Silverörat, som har delats ut sedan 1977, är en utmärkelse som Svenska Audiologiska Sällskapet (SAS) delar ut årligen. Årets vinnare, tekniske audiologen Sture Högosta, har bland annat implementerat och utvecklat Auditbase, en programvara, som används av i stort sett alla landsting.

– Roligt att han får priset, Sture är en person som varit viktig för hörselvårdens utveckling och vi har haft ett gott samarbete genom alla år, säger Hans Ericson, generalsekreterare på HRF.

Även Arnbrinks utmärkelse har delats ut på TeMA hörsel 2015. I år gick priset, till Cecilia Nakeva von Mentzer för hennes doktorsavhandling om språkutveckling hos barn.

Information och kriterier för Silverörat.

Information och kriterier för Arnbrinks utmärkelse.

Relaterade nyheter

 • Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-11-21">21 november 2023</time>

  Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond

  Fyra forskningsprojekt har beviljats sammanlagt över 1,1 miljoner kronor ur HRFs hörselforskningsfond. Pengarna går till forskning om anhörigas betydelse vid hörselrehabilitering, ljudmätningar anpassade för förskolebarn och hur CI-operationer kan ge bättre resultat. Varje år fördelar...

 • Nu tar HRF strid för krav på teleslingor
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-18">18 oktober 2023</time>

  Nu tar HRF strid för krav på teleslingor

  Nu mobiliserar HRF för att rädda teleslingorna.
  Boverket vill ta bort kravet på teleslinga eller motsvarande i publika lokaler, för att förenkla byggreglerna. Men försvinner kravet, då försvinner också hörselskadades delaktighet, konstaterar HRF.

 • Akut audionombrist orsakar årslånga köer
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-13">13 oktober 2023</time>

  Akut audionombrist orsakar årslånga köer

  I större delen av landet måste hörselskadade nu vänta över ett år på hörapparatutprovning, för att det saknas audionomer. På sina håll är väntetiden uppåt 18-24 månader.
  "Förödande", säger HRF.