Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2021-05-25">25 maj 2021</time>

Se hela HRF-kongressen live på webben

Kvinna i hängmatta med laptop.
Foto: Johner

På fredag samlas Hörselskadades Riksförbunds till digital kongress. En tre dagar lång demokratifest, den 28–30 maj.
Då, för första gången i organisationens 100-åriga historia, kan i stort sett alla som vill se kongressen, eftersom den livesänds på webben. Missa inte det!

En rad offensiva framtidsförslag, hela 130 motioner, 100 ombud, ett 60-tal andra kongressdeltagare – och en arbetsmarknadsminister.

Med andra ord: När HRFs kongress sänds live på hrf.se/kongress2021 nu till helgen, den 28–30 maj, finns det en hel del spännande att titta på. Och hela sändningen skrivtolkas och teckenspråkstolkas.

HRF hoppas på många engagerade tittare, från Kiruna till Kalmar, från Lund till Luleå, från Orust till Ockelbo. Riktig HRF-gemenskap, om än på distans.

Titta när det händer – eller efteråt

Att kongressen streamas på webben innebär att den kommer riktigt nära medlemmarna och andra intresserade. Det blir möjligt att följa debatten och se vad som händer precis när det händer. Och det går att titta nästan var som helst – i sommarstugan, i köket, på balkongen, i tv-soffan, i lunchrummet på jobbet… Eller kanske i hängmattan?

Kan du inte titta alla dagarna? Eller är du mest intresserad av en särskild fråga: intressepolitik, arbetsmarknadsministerns tal eller kanske vilka som blir invalda i förbundsstyrelsen?
Då kan du titta på olika delar av kongressen i efterhand. Filmklipp läggs upp på en särskild sida, dagordningspunkt för dagordningspunkt, allt eftersom.

Senaste nytt från kongressen

Alla kongresshandlingar och annan information om kongressen finns på HRFs kongresswebb. Det är också där livesändningen kommer att finnas samt länk till den sida där videoklipp från kongressen läggs upp i efterhand.

Nyheter om och från kongressen läggs upp på på hrf.se/nyheter.

Den som vill följa HRF-kongressen i sociala medier är välkommen till HRFs Facebooksida: www.facebook.se/HRFriks samt Twitter: www.twitter.com/HRFriks och @hrfriks på Instagram.

Relaterade nyheter

 • HRF lämnar plattformen X
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-12-19">19 december 2023</time>

  HRF lämnar plattformen X

  Nu lämnar Hörselskadades Riksförbund (HRF) sociala medier-plattformen X. Kontot är inte längre aktivt.
  HRF anser att X har blivit en konfliktskapande kanal, full av hat, hot och desinformation, som inte är förenligt med vad HRF står för.

 • Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-11-21">21 november 2023</time>

  Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond

  Fyra forskningsprojekt har beviljats sammanlagt över 1,1 miljoner kronor ur HRFs hörselforskningsfond. Pengarna går till forskning om anhörigas betydelse vid hörselrehabilitering, ljudmätningar anpassade för förskolebarn och hur CI-operationer kan ge bättre resultat. Varje år fördelar...

 • Nu tar HRF strid för krav på teleslingor
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-18">18 oktober 2023</time>

  Nu tar HRF strid för krav på teleslingor

  Nu mobiliserar HRF för att rädda teleslingorna.
  Boverket vill ta bort kravet på teleslinga eller motsvarande i publika lokaler, för att förenkla byggreglerna. Men försvinner kravet, då försvinner också hörselskadades delaktighet, konstaterar HRF.