Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2021-05-25">25 maj 2021</time>

Se hela HRF-kongressen live på webben

Kvinna i hängmatta med laptop.
Foto: Johner

På fredag samlas Hörselskadades Riksförbunds till digital kongress. En tre dagar lång demokratifest, den 28–30 maj.
Då, för första gången i organisationens 100-åriga historia, kan i stort sett alla som vill se kongressen, eftersom den livesänds på webben. Missa inte det!

En rad offensiva framtidsförslag, hela 130 motioner, 100 ombud, ett 60-tal andra kongressdeltagare – och en arbetsmarknadsminister.

Med andra ord: När HRFs kongress sänds live på hrf.se/kongress2021 nu till helgen, den 28–30 maj, finns det en hel del spännande att titta på. Och hela sändningen skrivtolkas och teckenspråkstolkas.

HRF hoppas på många engagerade tittare, från Kiruna till Kalmar, från Lund till Luleå, från Orust till Ockelbo. Riktig HRF-gemenskap, om än på distans.

Titta när det händer – eller efteråt

Att kongressen streamas på webben innebär att den kommer riktigt nära medlemmarna och andra intresserade. Det blir möjligt att följa debatten och se vad som händer precis när det händer. Och det går att titta nästan var som helst – i sommarstugan, i köket, på balkongen, i tv-soffan, i lunchrummet på jobbet… Eller kanske i hängmattan?

Kan du inte titta alla dagarna? Eller är du mest intresserad av en särskild fråga: intressepolitik, arbetsmarknadsministerns tal eller kanske vilka som blir invalda i förbundsstyrelsen?
Då kan du titta på olika delar av kongressen i efterhand. Filmklipp läggs upp på en särskild sida, dagordningspunkt för dagordningspunkt, allt eftersom.

Senaste nytt från kongressen

Alla kongresshandlingar och annan information om kongressen finns på HRFs kongresswebb. Det är också där livesändningen kommer att finnas samt länk till den sida där videoklipp från kongressen läggs upp i efterhand.

Nyheter om och från kongressen läggs upp på på hrf.se/nyheter.

Den som vill följa HRF-kongressen i sociala medier är välkommen till HRFs Facebooksida: www.facebook.se/HRFriks samt Twitter: www.twitter.com/HRFriks och @hrfriks på Instagram.

Relaterade nyheter

 • Vem får hörselskadades kulturpris 2024?
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-06-03">3 juni 2024</time>

  Vem får hörselskadades kulturpris 2024?

  På onsdag, den 5 juni, delar HRF ut Jan-Peter Strömgrens kulturpris, till hörselskadade inom kulturområdet.Vem får priset i år? Det avslöjas i en direktsänd prisutdelning i Zoom på onsdag klockan 11. Missa inte det! På...

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.