Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2021-05-25">25 maj 2021</time>

Se hela HRF-kongressen live på webben

Kvinna i hängmatta med laptop.
Foto: Johner

På fredag samlas Hörselskadades Riksförbunds till digital kongress. En tre dagar lång demokratifest, den 28–30 maj.
Då, för första gången i organisationens 100-åriga historia, kan i stort sett alla som vill se kongressen, eftersom den livesänds på webben. Missa inte det!

En rad offensiva framtidsförslag, hela 130 motioner, 100 ombud, ett 60-tal andra kongressdeltagare – och en arbetsmarknadsminister.

Med andra ord: När HRFs kongress sänds live på hrf.se/kongress2021 nu till helgen, den 28–30 maj, finns det en hel del spännande att titta på. Och hela sändningen skrivtolkas och teckenspråkstolkas.

HRF hoppas på många engagerade tittare, från Kiruna till Kalmar, från Lund till Luleå, från Orust till Ockelbo. Riktig HRF-gemenskap, om än på distans.

Titta när det händer – eller efteråt

Att kongressen streamas på webben innebär att den kommer riktigt nära medlemmarna och andra intresserade. Det blir möjligt att följa debatten och se vad som händer precis när det händer. Och det går att titta nästan var som helst – i sommarstugan, i köket, på balkongen, i tv-soffan, i lunchrummet på jobbet… Eller kanske i hängmattan?

Kan du inte titta alla dagarna? Eller är du mest intresserad av en särskild fråga: intressepolitik, arbetsmarknadsministerns tal eller kanske vilka som blir invalda i förbundsstyrelsen?
Då kan du titta på olika delar av kongressen i efterhand. Filmklipp läggs upp på en särskild sida, dagordningspunkt för dagordningspunkt, allt eftersom.

Senaste nytt från kongressen

Alla kongresshandlingar och annan information om kongressen finns på HRFs kongresswebb. Det är också där livesändningen kommer att finnas samt länk till den sida där videoklipp från kongressen läggs upp i efterhand.

Nyheter om och från kongressen läggs upp på på hrf.se/nyheter.

Den som vill följa HRF-kongressen i sociala medier är välkommen till HRFs Facebooksida: www.facebook.se/HRFriks samt Twitter: www.twitter.com/HRFriks och @hrfriks på Instagram.

Relaterade nyheter

 • DEBATT: ”Vi har inte råd att förlora en enda minut till”
  Ulf Kristersson står framför publik .
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2022-09-28">28 september 2022</time>

  DEBATT: ”Vi har inte råd att förlora en enda minut till”

  Reformera tolktjänsten nu! Den uppmaningen riktar HRF och sex andra organisationer till den tillträdande regeringen på Altinget Debatt: "Det tog över tio år att komma till de tolktjänstförslag och den handlingsplan som nu ligger på bordet. Vi har inte råd att förlora en enda minut till. Nu är det bråttom att ge döva, hörselskadade och personer med dövblindhet en ärlig chans."

 • Åtta hörselsmarta sommartips
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2022-07-08">8 juli 2022</time>

  Åtta hörselsmarta sommartips

  Blir du trött av vardagens ljud och kommunikationskrav? Passa då på och njut av en hörselsmart semester. Vi har samlat åtta tips på hur du kan ta ledigt från ljudstressen under sommarens lugn. Kanske kan de hjälpa dig att hitta ditt hörselsmarta jag?

 • DEBATT: En av fem väljare stängs ute från Almedalsveckan
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2022-07-06">6 juli 2022</time>

  DEBATT: En av fem väljare stängs ute från Almedalsveckan

  "1,5 miljoner människor i Sverige hör dåligt. Var femte väljare. Trots det saknas teleslinga på 65 procent av arrangemangen under årets Almedalsvecka. Och cirka 95 procent av webbsändningarna är otextade", skriver Mattias Lundekvam, HRFs förbundsordförande, på News55 Debatt. "Det är dags att utropa Almedalsveckan till en tillgänglig mötesplats – och våga ställa krav på arrangörerna."