Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2020-02-16">16 februari 2020</time>

Nya föreningar spirar i HRF-Sverige

Grönt blad spirar ur mörk jord.

En liten nystartsvåg tycks vara på gång i HRF-Sverige. I höstas föddes HRF-föreningen Södra Öland och nu spirar det även på andra håll. Det väcker hopp om en ny vår, efter de senaste årens negativa trend.

I höstas bildades HRF Södra Öland, en helt ny förening inom Hörselskadades distrikt i Kalmar län. Och redan har föreningen hunnit genomföra en kurs i TSS, Tecken som Stöd, med ”många goda skratt”, enligt Kalmar-Posten.

”Vi behöver hjälpa varandra”

Även på Gotland är det nya initiativ på gång. Medlemmar försöker nu väcka liv i den vilande HRF-föreningen. Under februari bjuds intresserade in till träffar i bland annat Slite, Hemse och Visby:
– Jag tror att vi behöver hjälpa varandra och dela med oss av våra erfarenheter, säger Barbro Zerne från Visby till Sveriges Radio P4 Gotland.

Och i Skåne hoppas distriktet att HRF Landskrona snart ska bli en aktiv förening igen. Den 20 februari kl. 18 är det dags för uppstartsmöte i Larvi festlokal:
– HRF behövs även i Landskrona, konstaterar distriktsordförande Mikael Larsson.

 ”Lätt att bilda förening”

Sara Gühne är ny organisationsutvecklare vid HRFs förbundskansli. Hon är beredd att ge tips och råd till medlemmar som vill starta en förening eller bara engagera sig lite mer.

– Det finns många bra och roliga sätt att bli lite mer aktiv som HRF-medlem, säger hon.
– Det är dessutom lätt att bilda förening i HRF! Vi på förbundet och närmaste distrikt hjälper gärna till, både med startbidrag och kunskap.

Så enkelt är det att starta en HRF-förening 

Relaterade nyheter

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

 • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

  Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

  "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.