Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2020-02-16">16 februari 2020</time>

Nya föreningar spirar i HRF-Sverige

Grönt blad spirar ur mörk jord.

En liten nystartsvåg tycks vara på gång i HRF-Sverige. I höstas föddes HRF-föreningen Södra Öland och nu spirar det även på andra håll. Det väcker hopp om en ny vår, efter de senaste årens negativa trend.

I höstas bildades HRF Södra Öland, en helt ny förening inom Hörselskadades distrikt i Kalmar län. Och redan har föreningen hunnit genomföra en kurs i TSS, Tecken som Stöd, med ”många goda skratt”, enligt Kalmar-Posten.

”Vi behöver hjälpa varandra”

Även på Gotland är det nya initiativ på gång. Medlemmar försöker nu väcka liv i den vilande HRF-föreningen. Under februari bjuds intresserade in till träffar i bland annat Slite, Hemse och Visby:
– Jag tror att vi behöver hjälpa varandra och dela med oss av våra erfarenheter, säger Barbro Zerne från Visby till Sveriges Radio P4 Gotland.

Och i Skåne hoppas distriktet att HRF Landskrona snart ska bli en aktiv förening igen. Den 20 februari kl. 18 är det dags för uppstartsmöte i Larvi festlokal:
– HRF behövs även i Landskrona, konstaterar distriktsordförande Mikael Larsson.

 ”Lätt att bilda förening”

Sara Gühne är ny organisationsutvecklare vid HRFs förbundskansli. Hon är beredd att ge tips och råd till medlemmar som vill starta en förening eller bara engagera sig lite mer.

– Det finns många bra och roliga sätt att bli lite mer aktiv som HRF-medlem, säger hon.
– Det är dessutom lätt att bilda förening i HRF! Vi på förbundet och närmaste distrikt hjälper gärna till, både med startbidrag och kunskap.

Så enkelt är det att starta en HRF-förening 

Relaterade nyheter

 • Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-11-21">21 november 2023</time>

  Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond

  Fyra forskningsprojekt har beviljats sammanlagt över 1,1 miljoner kronor ur HRFs hörselforskningsfond. Pengarna går till forskning om anhörigas betydelse vid hörselrehabilitering, ljudmätningar anpassade för förskolebarn och hur CI-operationer kan ge bättre resultat. Varje år fördelar...

 • Nu tar HRF strid för krav på teleslingor
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-18">18 oktober 2023</time>

  Nu tar HRF strid för krav på teleslingor

  Nu mobiliserar HRF för att rädda teleslingorna.
  Boverket vill ta bort kravet på teleslinga eller motsvarande i publika lokaler, för att förenkla byggreglerna. Men försvinner kravet, då försvinner också hörselskadades delaktighet, konstaterar HRF.

 • Akut audionombrist orsakar årslånga köer
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-13">13 oktober 2023</time>

  Akut audionombrist orsakar årslånga köer

  I större delen av landet måste hörselskadade nu vänta över ett år på hörapparatutprovning, för att det saknas audionomer. På sina håll är väntetiden uppåt 18-24 månader.
  "Förödande", säger HRF.