Kategori: Pressmeddelande
Datum: <time datetime="2015-10-09">9 oktober 2015</time>

Nu börjar Hörselveckan, med hörseltester från norr till söder

Hundratusentals människor runt om i landet har inte sökt den hörselvård de behöver, vilket innebär en allvarlig hälsorisk. Nu uppmanar Hörselskadades Riksförbund (HRF) hela Sverige att göra ett enkelt gör-det-själv-test under nästa vecka – Hörselveckan.

Ungefär 1,4 miljoner människor i Sverige har svårt att höra i samtal med andra. Men många märker inte att hörseln har blivit sämre, och inser oftast inte att det är därför de drabbas av huvudvärk, tinnitus och stressymptom, ibland med sjukskrivning som följd. Dessa hälsorisker går att undvika genom att testa hörseln regelbundet, och skaffa hjälp i tid. Därför har HRF utlyst nästa vecka, 12–18 oktober, till Hörselveckan – en vecka med hörseltest och andra aktiviteter på närmare 80 orter runt om i landet.

Nu är det dessutom möjligt att testa hörseln varsomhelst och närsomhelst med ”Hörseltestaren” – HRFs digitala gör-det-själv-test på webben och som app. Gratisappen ”Hörseltestaren” finns att ladda ner från App Store och Google Play. Webbtestet och mer information finns på www.horseltestaren.se


Vad händer i ert län under Hörselveckan, 12-18 oktober?

Läs mer i vårt kalendarium – län för län, ort för ort – på www.hrf.se/horselveckan2015


För mer information och tips på lokala intervjupersoner, kontakta:

Ingvild Falkenhaug, kommunikationschef, tel: 070-536 22 43, e-post: ingvild.falkenhaug@hrf.se

Relaterade nyheter

 • Region Uppsala kan införa kritiserat vårdsystem – vill ge hörapparatföretag ”extra förtjänst”
  Kategori: Pressmeddelande
  Datum: <time datetime="2023-12-20">20 december 2023</time>

  Region Uppsala kan införa kritiserat vårdsystem – vill ge hörapparatföretag ”extra förtjänst”

  Region Uppsala kan vara på väg att införa hörselcheckar. I morgon, torsdag, tas beslut om ett hårt kritiserat vårdsystem som Region Stockholm nyligen beslutade att skrota.
  – Det här är chockerande. Regionen föreslås gynna hörapparatföretag på patienternas bekostnad, säger Mattias Lundekvam, förbundsordförande för Hörselskadades Riksförbund (HRF).

 • Ny förbundsordförande för Hörselskadades Riksförbund
  Kategori: Pressmeddelande
  Datum: <time datetime="2023-12-19">19 december 2023</time>

  Ny förbundsordförande för Hörselskadades Riksförbund

  Vid årsskiftet blir Ulf Olsson ny förbundsordförande för Hörselskadades Riksförbund (HRF). Han ersätter Mattias Lundekvam, som avgår för att istället tillträda som ny generalsekreterare den 1 januari.