Kategori: Pressmeddelande
Datum: <time datetime="2015-10-09">9 oktober 2015</time>

Nu börjar Hörselveckan, med hörseltester från norr till söder

Hundratusentals människor runt om i landet har inte sökt den hörselvård de behöver, vilket innebär en allvarlig hälsorisk. Nu uppmanar Hörselskadades Riksförbund (HRF) hela Sverige att göra ett enkelt gör-det-själv-test under nästa vecka – Hörselveckan.

Ungefär 1,4 miljoner människor i Sverige har svårt att höra i samtal med andra. Men många märker inte att hörseln har blivit sämre, och inser oftast inte att det är därför de drabbas av huvudvärk, tinnitus och stressymptom, ibland med sjukskrivning som följd. Dessa hälsorisker går att undvika genom att testa hörseln regelbundet, och skaffa hjälp i tid. Därför har HRF utlyst nästa vecka, 12–18 oktober, till Hörselveckan – en vecka med hörseltest och andra aktiviteter på närmare 80 orter runt om i landet.

Nu är det dessutom möjligt att testa hörseln varsomhelst och närsomhelst med ”Hörseltestaren” – HRFs digitala gör-det-själv-test på webben och som app. Gratisappen ”Hörseltestaren” finns att ladda ner från App Store och Google Play. Webbtestet och mer information finns på www.horseltestaren.se


Vad händer i ert län under Hörselveckan, 12-18 oktober?

Läs mer i vårt kalendarium – län för län, ort för ort – på www.hrf.se/horselveckan2015


För mer information och tips på lokala intervjupersoner, kontakta:

Ingvild Falkenhaug, kommunikationschef, tel: 070-536 22 43, e-post: ingvild.falkenhaug@hrf.se

Relaterade nyheter

 • Hörselskadades Dag imorgon – med brist på hörselvård i stora delar av landet
  Kategori: Pressmeddelande
  Datum: <time datetime="2023-10-20">20 oktober 2023</time>

  Hörselskadades Dag imorgon – med brist på hörselvård i stora delar av landet

  I morgon, lördag 21 oktober, är det Hörselskadades Dag runt om i landet, med aktiviteter på ett 30-tal orter. Men väntetider på över ett år kastar skugga över dagen på många håll.
  – Läget är akut. Nu måste landets regioner att kraftsamla för att komma till rätta med köerna, säger Mattias Lundekvam, förbundsordförande för Hörselskadades Riksförbund (HRF).

 • Nu börjar Hörselveckan: ”Kolla hörseln på 3 minuter”
  Kategori: Pressmeddelande
  Datum: <time datetime="2023-10-16">16 oktober 2023</time>

  Nu börjar Hörselveckan: ”Kolla hörseln på 3 minuter”

  Över 1,5 miljoner svenskar i alla åldrar har en hörselnedsättning. Men ungefär en tredjedel har inte sökt vård eller ens testat hörseln – och det innebär en allvarlig hälsorisk.  
  ”Kolla hörseln på tre minuter”, uppmanar Hörselskadades Riksförbund (HRF), som i dag inleder Hörselveckan i hela landet.