Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2013-05-29">29 maj 2013</time>

Nio av tio medlemmar är nöjda med HRF, visar ny undersökning

Hörselskadades Riksförbund (HRF) får toppbetyg av sina medlemmar. Nio av tio medlemmar är nöjda, mycket nöjda eller extremt nöjda med organisationen, visar en ny Skop-undersökning.

ullis2_med_barn

Undersökningen genomfördes på uppdrag av HRF och omfattade över 5 000 medlemmar. Syftet var att ta reda på hur medlemmar och förtroendevalda ser på HRF och sitt engagemang. Resultatet talar sitt tydliga språk: HRF har nöjda medlemmar som ger sin organisation högt betyg.

Hela 91 procent uppger att de är nöjda, mycket nöjda eller extremt nöjda med organisationen. På frågan om vilket övergripande betyg de vill ge får HRF snittbetyget 81 på en skala 0-100, där 100 betyder ”mycket bra”.

De främsta skälen till att bli medlem i HRF är intresse för den information och kunskap om hörsel och hörselskador som HRF kan erbjuda, och att man vill stödja HRFs arbete för hörselskadade.

Undersökningen analyseras nu närmare av HRFs organisationsutredning, som ska ta reda på hur HRF kan utvecklas för att också i framtiden vara en stark röst i samhället och en organisation som hörselskadade vill engagera sig.

Relaterade nyheter

 • Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-11-21">21 november 2023</time>

  Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond

  Fyra forskningsprojekt har beviljats sammanlagt över 1,1 miljoner kronor ur HRFs hörselforskningsfond. Pengarna går till forskning om anhörigas betydelse vid hörselrehabilitering, ljudmätningar anpassade för förskolebarn och hur CI-operationer kan ge bättre resultat. Varje år fördelar...

 • Nu tar HRF strid för krav på teleslingor
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-18">18 oktober 2023</time>

  Nu tar HRF strid för krav på teleslingor

  Nu mobiliserar HRF för att rädda teleslingorna.
  Boverket vill ta bort kravet på teleslinga eller motsvarande i publika lokaler, för att förenkla byggreglerna. Men försvinner kravet, då försvinner också hörselskadades delaktighet, konstaterar HRF.

 • Akut audionombrist orsakar årslånga köer
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-13">13 oktober 2023</time>

  Akut audionombrist orsakar årslånga köer

  I större delen av landet måste hörselskadade nu vänta över ett år på hörapparatutprovning, för att det saknas audionomer. På sina håll är väntetiden uppåt 18-24 månader.
  "Förödande", säger HRF.