Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2013-05-29">29 maj 2013</time>

Nio av tio medlemmar är nöjda med HRF, visar ny undersökning

Hörselskadades Riksförbund (HRF) får toppbetyg av sina medlemmar. Nio av tio medlemmar är nöjda, mycket nöjda eller extremt nöjda med organisationen, visar en ny Skop-undersökning.

ullis2_med_barn

Undersökningen genomfördes på uppdrag av HRF och omfattade över 5 000 medlemmar. Syftet var att ta reda på hur medlemmar och förtroendevalda ser på HRF och sitt engagemang. Resultatet talar sitt tydliga språk: HRF har nöjda medlemmar som ger sin organisation högt betyg.

Hela 91 procent uppger att de är nöjda, mycket nöjda eller extremt nöjda med organisationen. På frågan om vilket övergripande betyg de vill ge får HRF snittbetyget 81 på en skala 0-100, där 100 betyder ”mycket bra”.

De främsta skälen till att bli medlem i HRF är intresse för den information och kunskap om hörsel och hörselskador som HRF kan erbjuda, och att man vill stödja HRFs arbete för hörselskadade.

Undersökningen analyseras nu närmare av HRFs organisationsutredning, som ska ta reda på hur HRF kan utvecklas för att också i framtiden vara en stark röst i samhället och en organisation som hörselskadade vill engagera sig.

Relaterade nyheter

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

 • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

  Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

  "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.