Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2013-06-14">14 juni 2013</time>

Musikers hörselproblem togs upp på konferens i Luleå

Olika hörselskador är ett av de vanligaste hälsoproblemen för musiker. Det konstaterades vid en konferens om musikers hälsa på Luleå Tekniska Universitet.

Det är främst inom tre områden som skaderisken är extra stor för musiker: Det är muskelskador, psykosocial ohälsa och hörselproblem. Vid konferensen presenterades aktuell forskning inom området.

– Vi behöver forska mer på detta område. Dessutom jobbar vi för att utveckla en nationell företagshälsovård för artister och musiker i Sverige, säger Ulrik Röijezon, forskare vid hälsovetenskapliga institutionen vid Luleå Tekniska Universitet.

Relaterade nyheter

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

 • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

  Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

  "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.