Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2016-04-15">15 april 2016</time>

Minister och uppmärksammad debattör till HRFs kongress

Nu är det klart att Åsa Regnér (S), den minister som har ansvar för funktionshinderpolitiken, kommer till HRFs kongress i maj. Det gör även debattören Per Grankvist, som kommer direkt från SVT morgonsoffa för att tala om ”Konsten att engagera andra i frågor man brinner för”.

kongress_talare
HRFs kongress i Linköping den 27-29 maj får en riktig rivstart. Den första dagen, fredag 27 maj, kommer två intressanta talare. Först Åsa Regnér (S), den minister som har ansvar för funktionshinderpolitiken, och därefter ”engagemangsexperten” Per Grankvist.

Åsa Regnér (S) är den minister som har ansvar för funktionshinderpolitiken. Frågan är förstås: Vad gör regeringen för att skapa ett hörselsmartare samhälle? Svaret kommer förhoppningsvis när Regnér talar inför över 300 HRF-representanter från hela landet.

Per Grankvist kommer till HRF-kongressen direkt från nyhetspanelen i SVT Go´morron Sverige för att svara på frågan: Hur kan HRF bli bättre på att fånga upp människors engagemang? Vad är det som gör att en del rörelser och kampanjer lyckas och andra inte? Roligt och tankeväckande av en uppskattad samtidsanalytiker, skribent och föreläsare, som till vardags är fristående kolumnist på ledarsidorna i Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad.

Läs mer på HRFs kongresswebb

Relaterade nyheter

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

 • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

  Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

  "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.