Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2016-04-15">15 april 2016</time>

Minister och uppmärksammad debattör till HRFs kongress

Nu är det klart att Åsa Regnér (S), den minister som har ansvar för funktionshinderpolitiken, kommer till HRFs kongress i maj. Det gör även debattören Per Grankvist, som kommer direkt från SVT morgonsoffa för att tala om ”Konsten att engagera andra i frågor man brinner för”.

kongress_talare
HRFs kongress i Linköping den 27-29 maj får en riktig rivstart. Den första dagen, fredag 27 maj, kommer två intressanta talare. Först Åsa Regnér (S), den minister som har ansvar för funktionshinderpolitiken, och därefter ”engagemangsexperten” Per Grankvist.

Åsa Regnér (S) är den minister som har ansvar för funktionshinderpolitiken. Frågan är förstås: Vad gör regeringen för att skapa ett hörselsmartare samhälle? Svaret kommer förhoppningsvis när Regnér talar inför över 300 HRF-representanter från hela landet.

Per Grankvist kommer till HRF-kongressen direkt från nyhetspanelen i SVT Go´morron Sverige för att svara på frågan: Hur kan HRF bli bättre på att fånga upp människors engagemang? Vad är det som gör att en del rörelser och kampanjer lyckas och andra inte? Roligt och tankeväckande av en uppskattad samtidsanalytiker, skribent och föreläsare, som till vardags är fristående kolumnist på ledarsidorna i Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad.

Läs mer på HRFs kongresswebb

Relaterade nyheter

 • Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-11-21">21 november 2023</time>

  Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond

  Fyra forskningsprojekt har beviljats sammanlagt över 1,1 miljoner kronor ur HRFs hörselforskningsfond. Pengarna går till forskning om anhörigas betydelse vid hörselrehabilitering, ljudmätningar anpassade för förskolebarn och hur CI-operationer kan ge bättre resultat. Varje år fördelar...

 • Nu tar HRF strid för krav på teleslingor
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-18">18 oktober 2023</time>

  Nu tar HRF strid för krav på teleslingor

  Nu mobiliserar HRF för att rädda teleslingorna.
  Boverket vill ta bort kravet på teleslinga eller motsvarande i publika lokaler, för att förenkla byggreglerna. Men försvinner kravet, då försvinner också hörselskadades delaktighet, konstaterar HRF.

 • Akut audionombrist orsakar årslånga köer
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-13">13 oktober 2023</time>

  Akut audionombrist orsakar årslånga köer

  I större delen av landet måste hörselskadade nu vänta över ett år på hörapparatutprovning, för att det saknas audionomer. På sina håll är väntetiden uppåt 18-24 månader.
  "Förödande", säger HRF.