Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2013-10-31">31 oktober 2013</time>

Microsoft utvecklar teknik för översättning från teckenspråk till text och tal

Microsoft håller på att utveckla en teknik som gör det möjligt att översätta från teckenspråk till text och röstkommandon.


Microsofts Kinect används med företagets spelkonsol Xbox för att kontrollera spel och andra multimediafunktioner med hjälp av kroppsrörelser. Nu har forskare vid Microsoft research utvecklat en teknik som göra att Kinect kan tolka teckenspråk och översätta det till text och röstkommandon.

– Det är fantastiskt. Inom ett och ett halvt år har vi utvecklat en prototyp som fungerar bra, säger Wu Guobin, forskare vid Microsofts forskningscenter i Kina.

Relaterade nyheter

 • Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-11-21">21 november 2023</time>

  Ny hörselforskning får 1,1 miljoner ur HRFs fond

  Fyra forskningsprojekt har beviljats sammanlagt över 1,1 miljoner kronor ur HRFs hörselforskningsfond. Pengarna går till forskning om anhörigas betydelse vid hörselrehabilitering, ljudmätningar anpassade för förskolebarn och hur CI-operationer kan ge bättre resultat. Varje år fördelar...

 • Nu tar HRF strid för krav på teleslingor
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-18">18 oktober 2023</time>

  Nu tar HRF strid för krav på teleslingor

  Nu mobiliserar HRF för att rädda teleslingorna.
  Boverket vill ta bort kravet på teleslinga eller motsvarande i publika lokaler, för att förenkla byggreglerna. Men försvinner kravet, då försvinner också hörselskadades delaktighet, konstaterar HRF.

 • Akut audionombrist orsakar årslånga köer
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2023-10-13">13 oktober 2023</time>

  Akut audionombrist orsakar årslånga köer

  I större delen av landet måste hörselskadade nu vänta över ett år på hörapparatutprovning, för att det saknas audionomer. På sina håll är väntetiden uppåt 18-24 månader.
  "Förödande", säger HRF.