Kategori: Nyhet
Datum: <time datetime="2021-05-28">28 maj 2021</time>

Kongress för gammal och ung, i Arvika och Piteå

Laptop med kongressmöte i föregrunden. Kvinna i röd t-shirt i bakgrunden.-
Elin Larsson följer kongressen i Piteå.

Mellan Stig Rann, 89, och Elin Larsson, 44, är det cirka hundra mil, men avståndet märks inte på HRFs digitala kongress. Alla deltagare är lika närvarande.

I Arvika följer Stig Rann, 89, HRF-kongressen från sitt vardagsrum. Han har kopplat datorn till tv-skärmen för att få bättre ljud och bild. Han är det äldsta ombudet och representerar distriktet i Värmland. Det är Stigs allra första kongress med HRF och den första digitala, men han har varit med på många fysiska i andra organisationer genom åren. Han är förvånad över att det fungerar så bra.

– Det är fantastiskt att det går att ordna på det här sättet. Det var bra med genrep och genomgångar så alla fick lära sig systemet, tycker han.

Roligt med första digitala kongressen

Han saknar att inte träffas på riktigt, kunna prata i pauserna och vid måltiderna.

– Det är en annan sak att träffas på riktigt, men det är roligt att få uppleva den första digitala kongressen och jag ser fram emot fortsättningen, säger han.

Tillsammans på kongress

En annan förstagångsdeltagare är Elin Larsson, 44. Hon bor i Kalix, men följer förhandlingarna från distriktets lokal i Piteå, tillsammans med Luleås ombud, Ritva Tamminen. De sitter med varsin laptop.

Elin tycker att första dagen varit intressant, men hon märker att det är tröttande att sitta framför en skärm hela dagarna.

– Så det är skönt med många små pauser.

Bra att alla kan vara med

Hon tycker det är bra att det går att ordna kongress på distans så att alla kan vara med under rådande omständigheter.

– Nackdelen är att vi inte träffas och lär känna varandra, säger hon. Och när det blir teknikstrul förstås, men vi har fått bra förberedelser och det är bra support.

Relaterade nyheter

 • Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-27">27 mars 2024</time>

  Alla ska enkelt kunna ta del av public service, kräver HRF

  Alla ska enkelt kunna ta del av SVT via "vanlig", trådbunden tv, inte bara via appar och webbtjänster. Den så kallade vidaresändningsplikten för public service måste därför finnas kvar – och utökas med lagkrav om textning, skriver HRF till Kulturdepartementet.

 • Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-24">24 mars 2024</time>

  Skrotar planer på hörselcheckar, efter HRF-kritik

  Det blir inga hörselcheckar i Uppsala län. Det står klart sedan det skett ett maktskifte i regionen.
  – Vi har lyssnat på HRF och kommit till slutsatsen att vi ska upphäva beslutet om hörselcheckar, säger Vivianne Macdisi, ny ordförande för Vårdstyrelsen.

 • Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra
  Kategori: Nyhet
  Datum: <time datetime="2024-03-07">7 mars 2024</time>

  Rusning till Hörseltestaren när HRF gästade P4 Extra

  "Kolla hur det står till med din hörsel!" uppmanade Titti Schultz i P4 Extra på Världshörseldagen 3 mars, efter samtal med HRFs vice förbundsordförande Eva Blomquist och förbundskapten Peter Gerhardsson. Och några minuter senare hade 2 200 lyssnare testat sig på hörseltestaren.se.